Koffie workshops
Wat leer je?
Duik nog dieper in de wereld achter koffie! Leer meer over omgevingsfactoren, behandelingstechnieken en het branden van koffie.
Eén lesdag van 7 uur (10.00-17.00 uur)
Voor de echte koffie liefhebber
Algemeen
Je bent al behoorlijk bedreven in je barista skills en hebt al veel kennis over koffie. Toch wil je nóg dieper in de wereld achter koffie duiken. Daar helpt de SVH erkende opleiding SCA Barista Skills Professional van ITC Academy je bij!
In de training SCA Barista Skills Professional gaan we uitgebreid in op hoe omgevingsfactoren de versheid van koffie beïnvloeden. We kijken naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van espressomachines. Leren we je hoe je een hoge kwaliteit microfoam produceert. Bekijken we verschillende aanstamptechnieken. We geven je tips over hoe je een barista menu ontwerpt. Verder behandelen we de HACCP, klanttevredenheid, kosten, leveranciers en werkroosters.
Doelgroep
Barista’s, koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, medewerkers bediening, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Deze training is ontwikkeld om gevorderde vaardigheden en gedetailleerde kennis te testen van de wetenschap achter de processen en methodes die gebruikt worden, en die verwacht kan worden van een professionele barista.
Vooropleiding
SCA Barista Skills Intermediate (vereist).
Leermiddelen
Beschikking over een espressomachine hebben is noodzakelijk om het praktijkgedeelte te kunnen oefenen. Dit kan een eigen machine zijn, maar ook een machine op de werkplek of in een horecagelegenheid in de buurt. Daarnaast biedt ITC Academy oefenavonden aan voor cursisten die niet de beschikking hebben over een espressomachine.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Toetsing
Het SCA Barista Skills Professional examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die jij nodig hebt om te oefenen. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar deze vervolgopleidingen:
- SCA Green Coffee Foundation
- SCA Brewing Foundation
- SCA Sensory Foundation
Theorie
- wat de invloed van branden is op de manier waarop je koffie zet;
- hoe cafeïne aan koffie wordt onttrokken;
- welke invloed de verpakking en andere omgevingsfactoren hebben op de versheid;
- wat de verschillende type koffiemolens met de smaak van koffie doen;
- wat de invloed is van bonen op aroma en mondgevoel;
- de relatie tussen koffiehoeveelheid en watertemperatuur;
- over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van espressomachines (zoals stabiliteit van de temperatuur, PID, pre-infusie en meerdere boilers)?;
- over de verschillende behandelingstechnieken van melk en de invloed hiervan op smaak;
- hoe je HACCP toepast;
- klanttevredenheid testen en vergroten;
- omgaan met klachten;
- hoe je een werkrooster en schoonmaakschema maakt;
- het water op de juiste manier filteren;
- leveranciers selecteren.
Praktijk
- extractie meten, fouten herkennen en de juiste aanpassingen doen;
- de verschillende tamping techniques;
- fouten herkennen in dosering en aanstamptechnieken bij andere barista’s;
- hoe je microfoam van hoge kwaliteit produceert;
- het schenken van latte art figuren;
- de kostprijs van koffie berekenen op basis van ingrediënten;
- een barista menu ontwerpen én de kostprijzen berekenen;
- je barista skills perfectioneren naar een WBC niveau.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Drie lesdagen van 7 uur. De trainingen starten om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Share our caffè passion
Wat zeggen onze klanten