SCA

Brewing

Foundation

Wat leer je in deze training?

Leer meer over koffiebonen en espressomachines.

Hoe lang duurt deze workshop?

Eén lesdag van 7 uur (10.00-17.00 uur)

Kosten van de workshop

327,00In winkelmand

Voor de echte koffie liefhebber

Algemeen
In de SCA training Brewing Foundation starten we bij de koffiebes en volgen we de weg die de bes aflegt van struik tot in je koffiekop. Daarna gaan we dieper in op hoe je van de combinatie koffieboon en water een heerlijke kop zwart goud kunt maken. Welke parameters zijn daarvoor nodig? En via welke methodes en tools haal je het beste uit je koffie? We kijken daarbij ook naar volautomaten. Want hoe stel je objectief in zodat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt? We vertellen het je allemaal.
Na het succesvol afronden van deze training kun je je internationale SCA Brewing Foundation certificaat aanvragen.

Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Vooropleiding
Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).

Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Toetsing
Het SCA Brewing Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.

Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:

  • SCA Brewing Intermediate
  • SCA Barista Skills Foundation
  • Master Barista Program Leerjaar 1

Je leert…

  • hoe je een volautomaat objectief instelt op altijd dezelfde smaak zonder te proeven;
  • welke invloed extractie heeft op koffiesterkte;
  • wat maalgrootte doet met de extractietijd;
  • welke invloed de contacttijd heeft op de extractie;
  • wat de ideale watertemperatuur is om aroma’s uit koffie te halen;
  • welke verschillende brewing methodes er zijn;
  • de diverse tools kennen die je kunt gebruiken.

Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Kosten van de training

327,00In winkelmand

Wat zeggen onze klanten

Onze andere Trainingen

Coffee Introduction

Barista Skills

Green Coffee

Roasting