SCA

Brewing

Intermediate

Wat leer je in deze training?

Leer de chemie achter koffie en alles over het extractieproces

Hoe lang duurt deze training?

Eén lesdag van 7 uur (10.00-17.00 uur)

Kosten van de training

427,00In winkelmand

Leer meer over de chemie achter koffie

Algemeen
In de SCA Brewing Intermediate training van ITC Academy draait alles om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Deze training is ook erg interessant als je werkzaam bent in de markt van de volautomaten. We maken het afstellen van dit soort machines inzichtelijk voor je. Want bij volautomaten draait het er om dat je extractie en smaak objectief meetbaar maakt, zodat er steeds koffie met dezelfde consistente smaak uit het apparaat komt.

Koffie is chemie! We ontdekken hoeveel oplosbare stoffen we eigenlijk aan gemalen koffie onttrekken en of het genoeg of juist te veel is. Je proeft welke invloed de deeltjesgrootte (en de samenstelling) op smaak heeft. Je leert wat de 6 basiselementen van koffie zijn. Maar ook hoe je het resultaat hiervan meet en hoe je het in kaart brengt. Water speelt hierbij een belangrijke rol!

Aan het eind van de SCA Brewing Intermediate training heeft de chemie achter koffie geen geheimen meer voor jou!

Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.

Vooropleiding
Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).

Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Toetsing
Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.

Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:

  • SCA Brewing Professional
  • ITCA Sensory Foundation
  • SCA Roasting Foundation

Je leert…

  • hoe je objectief een volautomaat afstelt;
  • welke invloed maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak hebben;
  • de verschillende type koffiemolens kennen welke invloed ze op smaak hebben;
  • wat het roosterproces met de uiteindelijke smaak doet;
  • het verschil tussen sterkte en extractie;
  • wat de ideale extractie is;
  • hoe een extractie zich ontwikkelt;
  • wat de 6 essentiële elementen van koffie zijn;
  • wat de invloed van water is op de smaak van koffie;
  • wat de Coffee Brewing Control Chart is;
  • welke meetmethoden er zijn voor extractie en hoe deze te gebruiken.

Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.

Kosten van de training

427,00In winkelmand


Training: € 427,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat SCA-leden: € 100,00 exclusief BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet leden: € 180,00 exclusief BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier.

Wat zeggen onze klanten

Onze andere Trainingen

Coffee Introduction

Barista Skills

Green Coffee

Roasting