SCA

Green Coffee

Foundation

Wat leer je in deze training?

Leer alles over de groene koffieboon

Hoe lang duurt deze training?

Eén lesdag van 9 uur (9.00-18.00 uur) 

Kosten van de training

297,00In winkelmand

Leer alles over de groene koffieboon

Algemeen
De naam van de training zegt het al, we starten in deze SCA Foundation training bij de groene koffieboon. We vertellen je alles wat je over de groene koffieboon moet weten: soort, hardheid, screensize, vochtgehalte en waarde. Je leert verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie. Ook kijken we naar de markt voor koffiebonen, hoe werkt de handel in het zwarte goud nou eigenlijk? Opslag en transport maken deel uit van dat vraagstuk. Tot slot duiken we in het decaffinatieproces.

We behandelen op deze dag veel theorie, maar proeven ook veel verschillende bewerkingsmethoden, variëteiten en kwaliteiten van koffie.

Doelgroep
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen.

Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.

Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 15 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit vier onderdelen. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.

Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:

  • SCA Green Coffee Intermediate
  • SCA Roasting Foundation
  • SCA Master Barista Program Leerjaar 1
  • SCA Sensory Foundation

Je leert…

  • hoe en waar koffie groeit;
  • in welke klimaten koffie groeit;
  • de verschillende methodes waarop je de koffieboon uit de bes haalt;
  • het hele proces dat een koffieboon doorloopt: van struik tot in je koffiemolen;
  • het vochtgehalte en de hardheid van de boon meten;
  • hoe je de screensize van de groene koffieboon bepaalt;
  • de verschillende tussen de soorten bonen;
  • hoe de waarde van de koffieboon bepaalt wordt;
  • hoe de koffiemarkt werkt;
  • welke verschillende certificaten er zijn;
  • over transport en opslag van groene koffie;
  • welke decaffinatie processen er zijn;
  • verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie.

Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 9 uur. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Kosten van de training

297,00In winkelmand


Training: € 297,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW

Wat zeggen onze klanten

Benieuwd naar onze
andere workshops?

Van koffie liefhebber tot Master Barista

Bekijk hier ons aanbod!