SCA

Green Coffee

Intermediate

Wat leer je in deze training?

Leer alles over de groene koffieboon!

Hoe lang duurt deze training?

Twee lesdagen van 9 uur (9.00-18.00 uur)

Kosten van de training

797,00In winkelmand

Leer alles over de groene koffiebonen

Algemeen
In de SCA training Green Coffee Intermediate gaan we eerst terug in de tijd naar de Ethiopische roots, om vanuit daar de weg te volgen die de koffieboon door de jaren heen heeft afgelegd over de wereld. We kijken niet alleen naar de diverse soorten en bewerkingsmethoden die er zijn, maar ook hoe je groene koffie beoordeelt en waar je defecten aan herkent. Alle belangrijke informatie die je nodig hebt bij het inkopen van groene koffie komt aan bod. Hoe werkt de markt in koffie eigenlijk? En hoe bepaal je de prijs? We gaan uitgebreid op deze onderwerpen in, dus we hebben maar liefst twee dagen nodig voor deze training! Na het met goed gevolg afleggen van je examen kun je het SCA certificaat Green Coffee Intermediate aanvragen.

Doelgroep
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen.

Vooropleiding
SCA Green Coffee Foundation

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.

Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.

Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets die bestaat uit vier onderdelen. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.

Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:

  • SCA Green Coffee Professional
  • SCA Roasting Foundation
  • SCA Master Barista Program Leerjaar 1
  • SCA Sensory Foundation

Je leert…

  • hoe de verschillende commerciële koffiesoorten zich verspreid hebben vanaf hun origins tot aan de huidige producerende landen;
  • hoeveel soorten koffie er eigenlijk zijn;
  • waarom botany belangrijk is;
  • hoe de verschillende soorten koffie bij een klimaat passen;
  • welke bewerkingsmethoden er zijn: washed, natural en pulped natural;
  • wanneer een koffiebes rijp genoeg is om geplukt te worden;
  • over het grading systeem;
  • hoe beoordeel je groene koffie en hoe je defecten herkent;
  • hoe de Cash versus Futures markt werkt;
  • over de seizoensgebondenheid en cycli van het gewas;
  • welke certificeringen er zijn;
  • aan welke vereisten de ruimte waar je groene koffie beoordeelt moet voldoen;
  • hoe je de screensize van de groene koffieboon bepaalt;
  • hoe je een vochtmeter gebruikt;
  • wat de invloed is van de verschillende technieken op smaak;
  • wat er komt kijken bij de inkoop van groene koffie;
  • wat je koopt voor welke prijs;
  • wat er gebeurt met de prijs van koffie van boom tot espressobar;
  • wat SPOT Price is;
  • meer over beleggen in koffie en geschillen in de koffiehandel;
  • over transport en opslag van groene koffie;
  • welke decaffinatie processen er zijn.

Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Hoe lang duurt deze training?
Twee lesdagen van elk 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.

Kosten van de training

797,00In winkelmand


Training: € 797,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)

Certificaat SCA-leden: € 100,00 exclusief BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet leden: € 180,00 exclusief BTW

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier.

Wat zeggen onze klanten

Onze andere Trainingen

Coffee Introduction

Barista Skills

Roasting

Brewing