Leer zelf koffie branden
Algemeen
De SCA training Roasting Professional wordt op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Een uitgebreide programmabeschrijving volgt spoedig.
Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Vooropleiding
We adviseren dat je het SCA Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!
Toetsing
Direct na afloop van de tweedaagse training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 25 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit 4 onderdelen. Om het theoretische deel te kunnen leren, sturen we je 2 weken voor aanvang van de cursus de hand-out met theorie toe. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijk examen te halen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Barista Skills Foundation
- Master Barista Program Leerjaar 1
- SCA Green Coffee Foundation / Intermediate
Toetsing
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- over de chemie van groene koffie;
- wat de gevaren zijn van ochratoxins en achrylamide tijdens de bewerking van groene koffie;
- welke fysieke veranderingen de koffieboon doormaakt tijdens het branden;
- wat de chemische reden is voor de verhoogde oplosbaarheid van donker gebrande koffie;
- hoe je aan de hand van de zuurheid het optimale brandprofiel aanpast;
- hoe de zuren zich ontwikkelen gedurende het brandproces;
- hoe je de mate van bitterheid reguleert;
- de variatie in aroma’s van dezelfde koffie bij verschillende brandprofielen herkennen;
- wat de snelheid van het branden doet met de chemische reacties;
- meer over de zakelijke kant van het branden;
- hoe je een branderij zo efficiënt mogelijk aanstuurt;
- hoe je een werkplek inricht met de minimale productiebenodigdheden;
- het voorkomen en blussen van brandjes;
- vooruit plannen zodat je altijd voldoende voorraad hebt van de belangrijkste koffiebonen tussen de oogsten door.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Drie lesdagen van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Share our caffè passion
Wat zeggen onze klanten