Boek Thuisbarista van topbarista Sander Schat. Dit boek Thuisbarista gaat over de Barista: een professionele koffiezetter, van oorsprong uit Italië. Niet alleen in de horeca wordt het koffiesoorten aanbod diverser, veel thuisdrinkers kopen een espressomachine en willen ook het beste resultaat. Voor die groeiende groep liefhebbers – de thuisbarista – is er dit mooie boek waarin topbarista Sander Schat heldere informatie geeft over de verschillende eigenschappen die koffie perfect maken. De koffiebonen kwaliteit, roostering, fijnheid van de koffiemaling, extractietijd enz. En uiteraard welke koffie apparatuur en accessoires je daarbij nodig hebt.
In het prachtige boek wordt uitleg gegeven over espresso, ristretto, de techniek van het opschuimen en opwarmen van melk, cappuccino, latte macchiatio enz. Maar ook over het zetten van “ouderwetse” filterkoffie, koffie uit een cafetiere en koude koffie. Over elke koffiesoort volgt informatie, de manier van zetten, ondersteund met duidelijke foto’s, het signaleren van fouten en het oplossen daarvan, gevolgd door de mening van vier koffiebranders over deze koffie en die van een liefhebber. Dat maakt dit boek buitengewoon informatief en ook heel praktisch. Met uitstekende en vaak sfeervolle foto’s.Innovatieve professionele koffietamper die ervoor zorgt dat er continu met het perfecte gewicht en altijd recht wordt aangedrukt. Hiermee wordt “channeling” voorkomen en het te snel of kort doorlopen van koffie.
De druk die je op de gemalen koffie uitoefent is instelbaar tussen de 10 en 15 kg. Door de Dynamometric Tamper op het filterbasket te drukken, oefen je precies de ingestelde druk uit. Ideaal voor gebruikers die de handigheid missen of professionals die continu het optimale resultaat zoeken.
Zware RVS kwaliteit koffietamper, maat 57/58 mm.
Boek Thuisbarista van topbarista Sander Schat. Dit boek Thuisbarista gaat over de Barista: een professionele koffiezetter, van oorsprong uit Italië.