CasaBarista weet hoe moeilijk het kan zijn om de espressomachine te vinden die perfect bij jou past. Hierom hebben wij een speciale keuzehulp ontwikkeld waardoor jij door het invullen van maximaal 5 vragen een kleine selectie machines te zien krijgt die perfect bij jouw wensen passen. Doe de test hieronder!
Gewicht (kg)
Bellezza espressomachines zijn handgemaakt en stralen Duitse gründlichkeit uit samen met Duitse vernünftigkeit van binnen en van buiten’.
Ben jij fan van goede koffie, dan is een Ambient espressomachine echt iets voor jou. Deze kwalitatieve machines zorgen voor het gewenste resultaat. Het perfecte kopje koffie. Deze machines zijn goed te gebruiken voor thuis, maar ook op kantoor of de wat kleinere horeca gelegenheden.
Iedereen kent wel de legendarische espressomachines Cellini & Giotto uit de jaren ’80. Rocket espresso heeft deze traditie voortgezet en produceert handmatig top espressomachines in hun atelier in Milaan.
Ben jij fan van goede koffie, dan is een CREM/Expobar espressomachine echt iets voor jou. Deze kwalitatieve machines zorgen voor het gewenste resultaat. Het perfecte kopje koffie. Deze machines zijn goed te gebruiken voor thuis, maar ook op kantoor of de wat kleinere horeca gelegenheden. Voor de Koffiebars en grotere horeca ondernemingen, raden wij de zakelijke machines van CREM/Expobar aan.
Ben jij fan van goede koffie, dan is een Vibiemme espressomachine echt iets voor jou. Deze kwalitatieve machines zorgen voor het gewenste resultaat. Het perfecte kopje koffie. Deze machines zijn goed te gebruiken voor thuis, maar ook op kantoor of de wat kleinere horeca gelegenheden. Voor de Koffiebars en grotere horeca ondernemingen, raden wij de zakelijke machines van Vibiemme aan.
Ben jij fan van goede koffie, dan is een Bezzera espressomachine echt iets voor jou. Deze kwalitatieve machines zorgen voor het gewenste resultaat. Het perfecte kopje koffie. Deze machines zijn goed te gebruiken voor thuis, maar ook op kantoor of de wat kleinere horeca gelegenheden. Voor de Koffiebars en grotere horeca ondernemingen, raden wij de zakelijke machines van Bezzera aan.
Ben jij fan van goede koffie, dan is een La Nuova Era espressomachine echt iets voor jou. Deze kwalitatieve machines zorgen voor het gewenste resultaat. Het perfecte kopje koffie. Deze machines zijn goed te gebruiken voor thuis, maar ook op kantoor of de wat kleinere horeca gelegenheden.
Ben jij fan van goede koffie, maar wil je hier ook buitenshuis van genieten? Met dit handige compacte apparaat voor op het fornuis, kun je zowel thuis, maar ook buiten bij de bbq, op de camping of op je boot genieten van een heerlijke kop Italiaanse koffie!
Voor de echte koffieliefhebber is een echte espressomachine niet weg te denken. Wanneer je voor het eerst een espressomachine gaat kopen, zal je zien dat je enorm veel keuze hebt. Ook bij CasaBarista zitten er verschillende espressomachines in het assortiment. Denk aan verschillende modellen en verschillende merken. Naast het uiterlijk verschillen de machines ook van de binnenkant. Het wordt daarom aangeraden om ook de specificaties te bekijken. Het meest leuke van een echte espresso machine is dat je naast espresso’s ook een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunt maken. Dankzij vers gemalen koffie is jouw favoriete koffie helemaal bereid naar eigen wens.
CasaBarista heeft een breed assortiment aan echte espressomachines waar je koffie mee kunt zetten zoals je van een Barista gewend bent. Dit zijn geen volautomatische espressomachines, waarbij je een kop koffie zet met een druk op de knop. Met een echte espresso koffiemachine zet je koffie zoals het is bedoeld. Koffie is vakmanschap en met onderstaande machines, zet jij het perfecte kopje koffie.
Voor de echte koffieliefhebber is een Bezzera espressomachine de moeite waard om te bekijken. Bezzera staat bekend om haar kwalitatieve apparatuur welke speciaal is ontworpen voor het perfecte kopje koffie. Bezzera is gemakkelijk te gebruiken voor thuis, op kantoor en in de wat kleinere horecagelegenheden. Indien je Bezzera wilt gebruiken in een koffiebar of grotere horecaonderneming, neem dan vooral een kijkje bij de zakelijke Bezzera koffiemachines.
Rocket staat bekend om haar handmatig geproduceerde Rocket espressomachines. Deze koffiemachines worden geproduceerd in het Rocket atelier in Milaan. Rocket is in de jaren 80 bekend geworden dankzij de legendarische espressomachiens Cellini & Giotto. Om deze reden is bijvoorbeeld ook de Rocket Giotto in het assortiment opgenomen. Rocket heeft ook speciale koffiemolens en accessoires van het merk Rocket die verkrijgbaar zijn in onze webshop.
Het idee achter de Vibiemme espressomachines is ontstaan door de onderdelen die gebruikt werden in de professionele koffiemachines, als basis te gebruiken voor een compacte machine, namelijk de Vibiemme. Op deze manier werd het perfecte kopje koffie voor thuisgebruik geïntroduceerd.
Een nieuw tijdperk is aangebroken met de La Nuova Era espressomachines waarmee je heerlijke koffie kunt zetten. Het leuke van dit merk is dat de modellen die bij CasaBarista worden aangeboden door middel van sideboards een ander uiterlijk kunnen krijgen.
Met dit unieke koffieconcept uit Italië creëer je een professionele espresso, waar je ook bent. Ideaal op vakantie of op de camping. In een handomdraai heb jij een echte Italiaanse espresso met de heerlijke crèmalaag met een volle zachte smaak, zoals je dat thuis gewend bent.
Het belangrijkste doel is uiteraard het zetten van het perfecte kopje koffie. Een vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel mensen er gebruik gaan maken van de koffiemachine. Indien je meerdere kopjes achter elkaar gaat zetten, dan is een machine met een groot waterresservoir of met aansluiting op vast water een echte aanrader. Om de druk tijdens het koffiezetten goed te houden zou je kunnen kijken naar een dual boiler waardoor ook de temperatuur minder snel zal zakken.
Warme kopjes voor de optimale beleving
Op verschillende machines kun je gebruik maken van de koffiekopjes verwarmer. Zet de kopjes als je ze niet gebruikt bovenop het apparaat. Wanneer de machine aanstaat, zullen de kopjes warm worden en warm blijven, zodat je vers gezette koffie niet direct afkoelt door het gebruik van een koud kopje.
Ben je op zoek naar de wat grotere machines die optimaal presteren in een horecagelegenheid? CasaBarista heeft ook espressomachines die speciaal zijn uitgerust om de hele dag door de perfecte koffie te zetten, ook voor grote groepen mensen. De Horeca machines zijn meestal uitgerust met meerdere zetgroepen waardoor je meerdere kopjes koffie tegelijk kunt zetten. Voor deze grotere machines raden we aan om contact op te nemen met een van de CasaBarista locaties.
De bonenmaler is misschien beter bekend als koffiemolen. Een koffiemolen gebruik je om de vers gebrande koffiebonen te malen voor heerlijke verse koffie. Wist je dat een pak koffiebonen langer vers blijft dan voorgemalen koffie? CasaBarista heeft koffiebonenmalers van de merken Macap, Mazzer, Quamar, Bezzera, Rocket en meer. Zo vind je altijd een maler die perfect past bij de espressomachine die je hebt uitgekozen. Bekijk onze site voor alle informatie over de ideale koffiebonenmalers.
CasaBarista heeft verschillende koffiebonen in het assortiment waarmee je heerlijke espresso’s en cappuccino’s kunt zetten. Smaken verschillen en vandaar dat je enorm veel keuze hebt bij het uitzoeken van je favoriete koffieboon. Heb je de juiste bonen gevonden, dan is het de kunt om zowel de koffiebonenmalers als de espressomachine helemaal goed af te stellen zodat je het perfecte kopje koffie kunt zetten.
Wanneer je volop wil genieten van je nieuwe espressomachine als Barista, dan zijn de juiste accessoires ook van belang. In het assortiment van CasaBarista vind je verschillende Barista sets waarmee je direct uit de voeten kunt. Ook kun je verschillende accessoires los uitzoeken. Ben je een startende Barista, dan raden wij je aan om in ieder geval een knockbox, melkkan, koffie distributor en tamper aan te schaffen. Hiermee kun je van start met jouw espressomachine. Ook zijn er verschillende koffiekopjes beschikbaar die het koffiemomentje helemaal afmaken.
Wist je dat de smaak van je koffie beïnvloed kan worden door verschillende dingen? Een van de meest belangrijke onderdelen voor de optimale smaak van de koffie, is het schoonmaken en onderhouden van de espressomachine. Kalk is een van de grote boosdoeners voor je koffieapparaat. Regelmatig ontkalken wordt daarom sterk aangeraden. Door het onderhouden en schoonmaken van je apparaat, zorg je niet alleen voor de perfecte smaak aan je koffie, maar verhoog je ook de levensduur van de machine. CasaBarista adviseert graag bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om machineonderhoud.
Algemene informatie over de boiler
Machines met een single boiler hebben en warmte wisselaar hebben het grote voordeel dat ze gelijkertijd kunnen koffiezetten en stomen. Je hoeft niet de boiler door te verwarmen om te stomen. Ideaal dus voor de echte barista. Ook is de stoomdruk krachtig genoeg om mooie melkschuim (foam) te maken. Vaak hebben deze machine ook een kokend waterkraan, waarmee je bijvoorbeeld thee kan maken. Alles in een machine en klaar voor gebruik.
Een dubbel boiler machine heeft een aparte vaak wat kleiner boiler voor de zetgroep. Daarmee is deze thermisch gescheiden van de service boiler voor stoom en kokend water. Wil je de zetgroep temperatuur verlagen, kan dat zonder dat je de stoomdruk beïnvloed. Ook is de temperatuurinstelling van de zetgroep uiterst nauwkeurig. Vaak lees je deze precies af op de PID, de temperatuur van de zetgroep waar de extractie plaats vindt.
Kokend water is natuurlijk handig voor een paar kopjes thee. Maar ook voor een Americano. Soms twijfelt een klant als ze al een ander kokend water apparaat in de keuken hebben. Dan is de meerwaarde van de kokend water kraan minder. Echter is de meerprijs van de extra kraan niet groot en het gemak voor de barista om ook kokend water vanuit hetzelfde apparaat beschikbaar groter.
De stoom kraan geeft de barista de mogelijkheid zijn melk mooi op te schuimen, of liever gezegd te foamen tot een mooie lobberige melkfoam. Het is handig als de stoompijp een 360 graden kogelgewricht heeft waarmee je de pijp in een fijn stand kan zetten. Verder heeft de individuele barista de voorkeur bij verschillende aantal gaatjes in de stoom tip. Alles om de mooiste Latte Art te kunnen maken.
Het grote voordeel van digitale temperatuur instelling is dat de barista de temperatuur zelf kan instellen. Vind je bijvoorbeeld de koffie een tikje te bitter, kan je dit eenvoudig oplossen door de temperatuur een paar graden te verlagen. Omgekeerd geldt ook; het verhogen van de temperatuur maar van een te zure koffie een koffie die beter in balans is. Er is verschil tussen de temperatuur instelling van een single boiler systeem of een dual boiler systeem. Bij een Singel boiler systeem regel je de temperatuur van de boiler (tussen bijvoorbeeld 115 – 125 graden) terwijl je met een Dual Boiler de temperatuur van beide boilers kan regelen (denk aan 120 graden en respectievelijk 95 graden voor de zetgroep).
Automatisch dosering vind je vaak op professionele horeca machines. De barista zet de extractie in werking en de machine zal zelf na de gewenst hoeveel koffie te hebben gemaakt automatische weer stoppen. Zo doende hoeft de barista niet bij de machine te blijven. Voor de gemiddelde thuisbarista is dit minder belangrijk, hij / zij doseert de koffie meestal handmatig.
Automatisch dosering vind je vaak op professionele horeca machines. De barista zet de extractie in werking en de machine zal zelf na de gewenst hoeveel koffie te hebben gemaakt automatische weer stoppen. Zo doende hoeft de barista niet bij de machine te blijven.
Bij een handmatige dosering zal de barista bij de koffiemolen moeten blijven. Dit is voor de gemiddelde thuisbarista niet een probleem, aangezien de maling binnen enkele seconde klaar is.
Algemene informatie over de PID en Pressostaat
De PID is een intelligente (digitale) temperatuur regeling. Deze is meestal voor de barista eenvoudig instelbaar gemaakt en de elektronica doet de rest. Een PID is erg nauwkeurig door een slim algoritme. Zo wordt de verwarming al wat terug gedraaid als deze bijna de ingestelde temperatuur heeft. Dat voorkomt een ‘overshoot’. Bovendien is de PID technologie erg betrouwbaar. Er zitten geen bewegende delen meer in, zoals dat wel in een pressostaat het geval is.
De pressostaat regelt de temperatuur van de boiler door het verwarmingselement aan en uit te zetten. Dat doet de pressostaat op basis van de druk in de boiler. Is de boiler op druk, schakelt de pressostaat de verwarming af. Zodra de druk weer daalt, door bijvoorbeeld het gebruik van stoom of kokend water, schakelt de pressostaat het verwarmingselement weer aan.
Algemene informatie over de pomp
De Gearpomp is een bijzondere ‘stroom’ gestuurde pomp waarbij de af te geven zetgroep druk dynamische kan worden geregeld. Zo doende kan je bijvoorbeeld een drukprofiel hanteren waarbij gewenste en ongewenste smaakjes kunnen worden versterkt cq worden onderdrukt. Dit heet Presure Profiling. Je vindt deze mogelijkheid in de catagorie ‘Expert’ van CasaBarista.
De rotatiepomp is een professionele rotatiemotor (met pomphuis) welke je ook terug vindt in grote horeca machines. De pompen zijn uiterst betrouwbaar, hebben een stevige capaciteit en zijn bovendien fluister stil. Dit in tegenstelling tot de vibratie pompjes, die beduidend meer geluid maken, minder capaciteit hebben maar ook een stuk goedkoper zijn.
Machines met een V aanduiding zijn doorgaans uitgevoerd met een Vibratiepomp. Dat is een slim, klein en betrekkelijk goedkoop trilpompje wat als een soort fietspomp het water op druk brengt. De pompjes zijn betrouwbaar, een nadeel is dat ze wat rumoerig zijn.
Toen espressomachines nog niet beschikte over (elektrische) pompen werd water met een hevel mechanisme (piston) door de fijngemalen koffie heen geperst. Deze techniek vind je nog steeds op exclusieve machine zoals bijvoorbeeld op de Bezzera Strega. Het drukprofiel van het water loopt naar mate de extractie vordert langzaam af. Proef het verschil, want bittere tonen die ontstaan aan het einde van de extractie worden zodoende onderdrukt.
Op de pompdruk manometer zie je de druk van het water in de zetgroep. De ideale zetgroep druk is 9 bar als de extractie loopt. Een wat lagere druk bij aanvang (pre infusion) is aan te raden om de koffie even de tijd te geven iets te wellen. Met Presure Profile kan je de druk en daarmee de smaak variëren. Vaak hebben vibratie pomp machines een iets hogere ingestelde druk omdat de pompjes minder snel op druk komen (geringe capaciteit) dan de professionele rotatiepomp machines.
Gemiddeld hebben de thuisbarista machine een piek vermogen van 1500 tot 2000W. Dit vermogen wordt alleen verlangd, als de machine opwarmt. Daarna pulseert de machine de warmte toevoer door het verwarmingselement steeds kort aan en uit te schakelen, alleen als de machine bijverwarmd moet worden. Het piekvermogen is bewust gelimiteerd, om ervoor te zorgen dat de machine op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten en een speciale groep niet nodig is.
De meeste espresso machine hebben een reservoir waar het water voor je koffie uitgehaald wordt. Is het reservoir bijna leeg, zal de machine met een laagwater beveiliging automatisch worden uitgeschakeld. Een machine met vastwater aansluiting ‘drinkt’ gewoon rechtstreeks uit de waterkraan. Handig, want je hoeft dan geen reservoir meer bij te vullen. Veel thuisbarista machine met een rotatiepomp hebben ‘dual water’, oftewel, kan je zelf instellen of de machine uit het reservoir drinkt, of rechtstreeks wordt aangesloten op het leidingnet. Vergeet bij een vastwater aansluiting niet de water hardheid te controleren. Is deze tussen de 4-6 Duitsgraad, is een vastwater antikalk filter aan te bevelen. Boven de 6 is het echt een ‘must’.
Machines met dual water kunnen desgewenst hun water toevoer halen van het leidingwater net (vastwater) of uit een reservoir. Vastwater heeft natuurlijk als grote voordeel dat je nooit meer je reservoir hoeft bij te vullen. Erg prettig als je ook wel eens theewater uit je machine haalt. Je verbruik is dan immers wat groter.
Machines met een vastwater aansluiting, kunnen direct op het water aangesloten worden. Hierdoor is het niet nodig het water bij te vullen. Erg fijn als je veel koffie maakt.
Machines met een waterreservoir zijn niet direct op het water aangesloten. Hierdoor moet je handmatig zo af en toe het water bij vullen.
traditioneel worden boilers van koper vervaardigd. Echter tegenwoordig zie je ook steeds meer RVS toegepast worden. De meeste klanten vinden het niet echt van belang. Enkele klanten geven de voorkeur aan RVS, omdat dit minder ‘metaal’ smaak en/of deeltjes zou afgeven aan het koffiewater.
Traditioneel worden boilers van koper vervaardigd.
Enkele klanten geven de voorkeur aan RVS, omdat dit minder ‘metaal’ smaak en/of deeltjes zou afgeven aan het koffiewater.
Een hogere boilerdruk heeft het voordeel dat je meer ‘stoom power hebt. Dat is fijn om je melk fluweel zacht te kunnen foamen. Het nadeel bij een E61 singel boiler / warmte wisselaar systeem is dat je daarmee ook de temperatuur van de zetgroep verhoogt. Dubbel boiler machine hebben dit niet. Hier kan de temperaturen en de daarbij horende druk los van elkaar regelen.
We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Echter kan het voorkomen dat door omstandigheden de bezorging is vertraagd.
Indien u voor 16.00 besteld, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd.
Bij het afrekenen kunt u uit verschillende bezorgopties kiezen. Zo kunt u uw bestelling laten bezorgen of afhalen in een van de CasaBarista vestigingen.