1. Thee?
2. PID of Pressostaat
PID of Pressostaat?Bij een espressomachine zorgt de pressostaat er indirect voor dat de temperatuur in de boiler geregeld wordt. De pressostaat schakelt intern op basis van de druk in de boiler het verwarmingselement aan en uit. Er kleven wat nadelen aan deze technologie.
De PID regelt elektronisch de temperatuur van de boiler. Voordeel is de (digitale) nauwkeurigheid die bovendien door de barista zelf instelbaar is. De PID schakelt veel frequenter het element aan en uit en is daarmee nauwkeuriger. Ook is de PID niet aan slijtage onderhevig en heeft daarmee een langere levensduur.
3. Vibratiepomp of Rotatiepomp
Vibratiepomp of Rotatiepomp?
Een rotatiepomp zorgt voor een optimale pompdruk. Het voordeel van een rotatiepomp is de zeer constante druk op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Hierdoor verloopt de koffie extractie optimaal met heerlijk crèma. De pomp is bovendien fluister stil en tevens zeer precies in te stellen op de ideale 9 Bar extractie druk. Bij vibratiepompjes fluctueert dit wel eens vanwege de minder grote capaciteit. Bovendien is een belangrijk voordeel dat de rotatiepomp van zware professionele kwaliteit zijn; en een langere levensduur hebben dan espressomachines met vibratiepompjes.
4. Single of Dual Boiler
Single of Dual Boiler?
Als een espressomachine is uitgerust met twee boilers wordt de temperatuur in beide boilers optimaal gecontroleerd. Waarom is dit belangrijk? Je wil een instelbare en constante zetgroep temperatuur en voldoende stoom & kokend water. Bij een dual boiler machine kan je beide boilers op een eigen ideale temperatuur laten functioneren. Zodat je koffie zet met een enorme temperatuur stabiliteit; dit is essentieel voor een goede en consistente extractie met een heerlijke crema.
5. Wel of geen pressure profile
Wel of geen pressure profile?
Espressomachines met pressure profile zijn ontworpen voor de ultieme koffieliefhebber. Deze hoogste klasse geeft de barista de mogelijkheid smaakjes te versterken of juist te onderdrukken tijdens de extractie met als doel de beste smaak aan je espresso te geven. De barista is maximaal ‘in control’. Pressure profile machines variëren de druk tijdens de extractie. Heb je jouw ultieme shot te pakken, sla het profile op zodat je ‘m daarna steeds weer kunt reproduceren.
Assortiment
Assortiment
Assortiment
Assortiment
Final cost
The final estimated price is :
Summary
Uitleg | Informatie | Hoeveelheid | PRijs |
---|---|---|---|
Discount : | |||
Totaal: |