Backyard koffiebonen

Italiaanse espresso koffie Backyard

Koffiebonen

Espresso Koffie Premiumkwaliteit van Backyard

Backyard brandt een aantal premium espresso koffie, voor échte koffieliefhebbers. Deze Single Estate koffiebonen zijn vooral geschikt voor espresso en slow coffee bereidingswijze. Alle espresso koffiesoorten zijn verpakt per 500g.

Tanzania, Uru Estate
De Uru Estate is een zuster boerderij van Machare, gevestigd tussen de hellingen van vulkaan Mt Kilimanjaro en Moshi in Tanzania. Deze twee boerderijen worden beheerd door Bente Luther-Medoch, een Duitse dame die geweldig werk doet voor het CoffeeSnobs “FairCrack” initiatief in Tanzania. Als je meer wilt weten over FairCrack kijk dan op faircrack.net

Deze koffie wordt geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden, met respect voor de natuur en haar gemeenschap. De boerderij is Rain Forest Alliance gecertificeerd en erg betrokken met de nagelegen dorpen, zo zijn er hydro elektrische generators geplaatst om omringende dorpen te voorzien van stroom en irrigatie.

Deze koffie van de Uru Estate laat zien hoe fantastisch koffie uit Tanzania kan zijn. Heerlijk als espresso en cappuccino. Goede volle body, zoet met veel cacao en zwarte bessen.

Ethiopia, Doyo
Deze fantastische koffie van de Doyo coöperatie komt uit het westen van Ethiopië, nabij Jimma. De coöperatie maakt deel uit van de Oromia Union, welke zo’n 200 groepen met naar schatting een kwart miljoen boeren vertegenwoordigd. De coöperatie en zijn washing station is één van de pioniers in de regio. Zo maken zij gebruik van Vetiver, een grassoort die gebruikt wordt om het afvalwater na het wassen van de koffie te filteren en te controleren zodat er geen verontreiniging in omliggende gebieden optreed.

De Doyo groep bestaat uit zo’n 430 actieve boeren en meer als duizend leden die op een semi-reguliere basis bijdragen. De gemiddelde boerderij is minder dan een halve hectare groot, wat normaal is voor Ethiopische begrippen maar minuscuul in vergelijking met elk ander land.

De koffies uit het westen van Ethiopië worden historisch gezien overschaduwd door de bekendere gebieden zoals Harrar en Sidama, ondanks dat de Kaffa regio een aantal natuurlijke voordelen biedt. Door politieke en economische omstandigheden krijgen de zuidelijke en oostelijke provincies dan ook de voorkeur betreft ontwikkeling en investeringen.Maar er is een omkeer gaande in het westen, deels als gevolg van een hernieuwde belangstelling in de genetische oorsprong van koffie maar ook dankzij een intensieve inspanning onder leiding van TechnoServe, die gericht is op de verbetering van de infrastructuur in het gebied en de lokale boeren helpen bij het verbeteren van hun kwaliteitsstandaard.

Een bijkomend positief gevolg van deze kwaliteitsinspanningen is de verbetering van sociale omstandigheden en bescherming van het milieu.

De Doyo Ethiopia is een speciale koffie en is dan ook uniek in vergelijking met de Ethiopische koffies uit het zuiden en oosten. Verwacht een complexe zoete koffie met een boterzacht mondgevoel en een mooie mix van rode vruchten en kruidige tonen van jeneverbes en mocha.

Nicaragua, Byron’s Maracaturra
De beste koffie uit Nicaragua van het afgelopen jaar! Deze koffie van Byron Corrales kreeg een score van 94 punten op coffeereview.com.

Byron Corrales is een visionaire koffieboer en pionier in het gebruik van biodynamische landbouw methoden voor zijn koffieproductie. Hij is van mening dat alles op zijn boerderij een functie dient en een rol speelt in de productie van zijn koffie. Van de koffieplanten die hij teelt, de 14 koeien die hij voedt, tot de bijen en andere insecten die zijn koffieplanten bestuiven. Het resultaat is een constante hoge kwaliteit koffie. Één van de beste in de wereld.

Tweemaal won hij de hoogste eer voor deze geweldige koffie: Maracaturra, een bijzondere koffiesoort die alleen op zijn kleine boerderij in Nicaragua te vinden is. Het is een unieke kruising tussen de Maragoype en Caturra (Bourbon). Deze uitzonderlijke koffie is meer verwant aan koffies in de hooglanden van Oost-Afrika dan zijn buurlanden in Centraal-Amerika.

Deze koffie is natural-processed. Ongewassen en dus gedroogd in het vruchtvlees van de rijpe koffiebes zelf. De suikers van het vruchtvlees dringen hierdoor tot diep in de koffieboon.

Over Backyard koffie
We zijn een micro koffiebranderij gespecialiseerd in het branden van specialty coffee. Wij branden al onze koffie in kleine hoeveelheden op bestelling, dit betekent dat je altijd verzekerd bent van verse koffiebonen. Wij maken dus geen massa geproduceerde koffie uit grote silo’s en industriële branders, maar ambachtelijke hoge kwaliteit koffie die met de hand ingepakt en gestempeld word. Wij maken geen koffie om in plastic ventiel zakken te stoppen. Onze koffie word elke werkdag vers gebrand, verpakt in composteerbare kraft papieren zakken en vaak op dezelfde dag als de koffie gebrand is verzonden. Onze doel is simpel: Het branden van hoge kwaliteit duurzame koffies, en deze zo vers en snel mogelijk verzenden. Zodat u geniet van de meest verse premium koffiesoorten.