BOON koffiebonen

Italiaanse espresso koffie BOON

Koffiebonen

Specialty Coffee BOON premium koffie

BOON brandt een aantal specialty coffees, voor échte koffieliefhebbers. Deze Single Estate koffiebonen zijn vooral geschikt voor espresso, slow coffee of cappuccino bereidingswijze.

BOON Lenteblend specialty coffee
Ieder seizoen creëer ik een koffie-melange die past bij de smaken, geuren en sensaties van het jaargetijde. Deze lenteblend bestaat uit bonen uit Brazilië, Costa Rica en Ethiopië. Het resultaat is fluwelig, zoet en fruitig, met amandel- en marsepeintonen. Een heerlijk fris en blij koffietje!

Mexico Topacio specialty coffee
De Mexico Topacio koffie, 100% arabica, groeit aan de Atlantische kant van de staat Chiapas in de regio’s van Jaltenango en Villa Corzo. Daar produceren hoofdzakelijk kleine boeren voornamelijk Bourbon/ Tipica koffies.De plantages combinatie van gemiddeld 1.5 hectare liggen op een hoogte van 1100 meter en hoger. De bessen worden met de hand geplukt, en na het fermentatieproces met de hand gewassen en in de zon te drogen gelegd. Het oogstseizoen loopt van januari tot april. Deze Mexico Topacio is een volle zachte Hooglandkoffie. Medium body, sinaasappel en kruidige smaken. De koffieheeft een licht bittertje in de start dat zoetuit Brazilie, India, Malawi en weelderig uitrolt in de nasmaak.

Bolivia Yanaloma specialty coffee BIO
Deze 100 % arabica koffie wordt handgeplukt op de heuvels van Yanaloma, in de vallei Costa Rica maken van Apolo. De koffie wordt biologisch geproduceerd zonder gebruik van chemische middelen. Het is een premium single estate koffie en groeit opdeze sterke, hartverwarmende winterblendeen hoogte van 1350-1500 meter. De pittige wijnachtige koffie heeft een geweldige complexiteit. De smaak is vol en zoet, met tonen van caramel, chocola en een tipje honing-citrus. Mooi in balans en ideaal voor espresso donkere chocola, sinaasappel enslow coffee bereiding. zoete speculaaskruiden.

Over BOON koffie
Koffiebranderij BOON is een kleine koffiebranderij in Den Haag. Hier worden dagelijks specialty coffees geroosterd, om de versheid te kunnen garanderen. Altijd in kleine batches en met aandacht voor het ambacht. Slow roasting is dé methode om het brandproces tot in de finesse te beheersen, zodat het unieke aroma en karakter van elke boon tot zijn recht komt. Koffiebranderij BOON roostert voornamelijk single origins en single estates, dus zuivere, ongemengde koffiesoorten. Na het branden worden de bonen snel verpakt zodat al het lekkers bewaard blijft en zonder tussenschakels verzonden naar klanten. En dat proef je!