0

Koffiezetapparaat met bonen

Koffiezetapparaat met bonen kopen?

Steeds meer mensen willen thuis een koffiezetapparaat hebben met bonen. Jaren geleden waren de koffiezetapparaten met cups en pads helemaal in de mode, maar tegenwoordig willen steeds meer mensen thuis een echte barista zijn. En dat is niet zo gek, want naast dat overheerlijke kopje koffie kan je eindeloos in varianten variëren maar je kan ook nog een keer langer genieten van de geur door het huis heen. Eigenlijk willen mensen met een koffiemachine bonen hun koffie-ervaring naar een hoger niveau tillen. 

Onze aanbevelingen voor vergelijkbare koffiemachines

.

Bezzera BZ-10SPM espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-10SPM
(37 klantbeoordelingen)
Single Boiler
Vibratiepomp
Warmtewisselaar
Uniek aan de Bezzera BZ10 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is het koffiewater temperatuur uitermate stabiel: essentieel voor een perfecte espresso. Verder worden de kranen voor stoom en heet water bediend met het handige “push & go” principe. Door te duwen aan de hendel krijg je direct 100% stoompower en waterafgifte. Geen gedraai meer aan kranen!
1.168,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

.

Bezzera BZ-09 espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-09
(1 klantbeoordeling)
Single Boiler
Vibratiepomp
Uniek aan de Bezzera BZ09 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de koffie zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is de koffie zetwatertemperatuur uitermate stabiel: essentieel voor perfecte koffie. Bovendien is de espressomachine snel warm zodat je vlug verse koffie kan zetten.
877,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

Wat zijn de voordelen van een koffiemachine met bonen

Er zijn verschillende voordelen om een koffiemachine met bonen aan te schaffen. Hieronder tref je de belangrijkste redenen aan om wél een koffiemachine bonen aan te schaffen.

Verse bonenkoffie is extra genieten.

De voornaamste reden om een koffiemachine bonen aan te schaffen is de geur en smaak van verse bonenkoffie. De meeste machines hebben een geïntegreerde koffiemolen waardoor je jouw machine eenvoudig kan vullenen met één druk op de knop worden de bonen versgemalen. Door koffiebonen vers te malen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk smaak en geur verloren gaat en je koffie dus zoveel als mogelijk smaken en geuren bevat.

Koffiemachine met bonen is kiezen voor gemak

Eigenlijk draait een koffiezetapparaat bonen om gemak, al zou je dat niet in eerste instantie denken. Je kan namelijk alle handelingen automatisch laten verrichten. Zowel het malen van de koffiebonen, als het opschuimen van de melk maar ook het onderhoud van de machine kan automatisch gedaan worden. Zowel het zetten van de koffie als het onderhoud ervan vergt daarom weinig tijd en levert veel gebruiksgemak op.

Een kop koffie is zo gezet

In de hectische maatschappij die we kennen hebben we vaak weinig tijd en het zetten van een kop koffie kan soms veel tijd vergen. Als je kiest voor een koffiemachine met bonen is je koffie in een handomdraai gezet. Je kan namelijk jouw favoriete recept instellen en binnen no time staat er een warme kop koffie om je dag te beginnen.

Eindeloos veel koffievariaties

Als je kiest voor een koffiemachine met bonen dan kan je eindeloos variëren met alle koffiespecialiteiten. Want waar je ’s ochtends misschien behoefte hebt aan een sterke kop koffie om de dag te beginnen, kan het zijn dat je ’s avonds liever een koffiespecialiteit hebt met melk. De koffiemachine bonen kan het allemaal waardoor je geen extra artikelen nodig hebt om jouw lievelingskoffie te maken.

Stel jouw favoriete koffierecept in

Als je kiest voor een koffiezetapparaat bonen dan kan je jouw apparaat instellen zoals dat voor jou wenselijk is. Vaak zijn er geheugenfuncties waardoor je verschillende instellingen kan opslaan. Op die manier kan je vaak met één druk op de knop de juiste instellingen gebruiken en hoef je niet telkens je apparaat opnieuw in te stellen.Onderhoudsprogramma’s zijn geprogrammeerd Het uitvoeren van onderhoud aan je koffiemachine bonen is belangrijk, want zo voorkom je negatieve beïnvloeding van je koffiesmaak maar ook een langere levensduur. Koffiemachine bonen hebben vaak standaard onderhoudsprogramma’s waardoor je met één druk op de knop je machine kan onderhouden. Op die manier kan je altijd profiteren van heerlijke koffie zonder dat bijvoorbeeld kalk de levensduur verkort van de machine of de smaak veranderd.

Eenvoudige bediening

Vrijwel alle koffiemachines met bonen zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn vaak geheugenfuncties die je onder één knop kan plaatsen en sommigen hebben ook een LCD-scherm met knoppen. Op die manier ervaar je eenvoudige bediening en veel gebruiksgemak.

Wat zijn de nadelen van een koffiemachine met bonen

Waar iets voordelen heeft, heeft het ook altijd nadelen. Hieronder vind je een aantal nadelen waarom je geen koffiemachine bonen zou moeten kopen, maar het zijn waarschijnlijk nadelen die wegvallen tegen de mogelijkheden van de voordelen.

De koffiemachine maakt lawaai en neemt ruimte in

Een koffiemachine met bonen neemt vaak wel wat ruimte in op het aanrecht en je plaatst de koffiemachine ook niet zomaar even onder in een kastje. Daarnaast komt er best wat geluid vanaf op het moment dat hij de bonen maalt maar ook als er onder druk water door de gemalen bonen wordt heen geperst. Een goede tip hierbij is om ervoor te zorgen dat je koffiemachine bonen niet in direct zonlicht staat. Zonlicht heeft namelijk een negatief effect op de bonen die liggen te wachten tot ze gemalen worden.

Hoge aanschafkosten

Het aanschaffen van een koffiezetapparaat bonen is vaak best een investering en dat kan als nadeel gezien worden. Vaak beginnen dit type koffiemachines bij zo’n 500 euro en kunnen zelfs gemakkelijk oplopen tot 5.000 euro.

Minder geschikt voor verjaardagen en feestjes

Als je met een koffiezetapparaat bonen koffie gaat zetten, dan ben je beperkt in de snelheid. Je kan namelijk niet voor meerdere mensen tegelijk koffiezetten, waardoor het best even kan duren voordat je voor iedereen koffie hebt gezet. Als je een verjaardag of feestje hebt is dat niet altijd praktisch.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Echter kan het voorkomen dat door omstandigheden de bezorging is vertraagd. 

Volgende dag in huis

Indien u voor 16.00 besteld, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd.

Bezorgopties

Bij het afrekenen kunt u uit verschillende bezorgopties kiezen. Zo kunt u uw bestelling laten bezorgen of afhalen in een van de CasaBarista vestigingen.