Reviseren Espressomachine & Tuning

Ben je toe aan een upgrade? Wil je jouw espressomachine reviseren met verbeterde prestaties, maar nog geen nieuwe espressomachine kopen? Of heb je een 2e hands apparaat gekocht die flink moet worden opgeknapt? CasaBarista geeft espressomachines een nieuw leven. Wij reviseren en tunen espresso apparatuur met bijvoorbeeld:

1. Rotary pomp installatie
2. Vastwateraansluiting met waterfilter
3. PID koffietemperatuur regeling
4. Interne isolatie espressomachine

Benieuwd naar de meest actuele zakelijke Barista aanbiedingen?

Voor de meest actuele kortingen en aanbiedingen hebben wij een speciale pagina ingericht voor de zakelijke Barista. Op deze manier weet je zeker dat je met een mooie aanbieding thuiskomt!

Bekijk de aanbiedingen!

Onderhoud op espressomachine merken

Upgrade: Rotary Pomp & Vastwater Aansluiting

Als echte koffieliefhebber ben je altijd op zoek naar de ultieme espressomachine die jouw heerlijke koffiebonen omtovert in de mooiste espresso. Als je in het bezit bent van een machine met een E61-zetgroep, dan maak je al mooie Italiaanse espresso. Toch kan je nog een stapje verder gaan: door jouw machine te tunen met een rotary pomp en vastwater aansluiting. CasaBarista kan deze complete ombouw voor je uitvoeren.

De ombouw betreft drie verbeteringen van de espressomachine: de installatie van de rotary pomp, het aansluiten op vastwater met antikalkfilter en het inrichten van pre-infusion voor extra mooie koffie extractie.

Prijs

Voor standaard installatie rotary pomp €395 (extern) en €449 (intern), inclusief BTW. Voor sommige merken is de interne rotary inbouw op aanvraag. Prijzen zijn exclusief waterfilter. Gebruikers verzorgen zelf de mogelijkheid om de espressomachine aan te sluiten op de waterleiding (waterkraantje zoals bv bij wasmachine).

Rotary Pomp met professionele motor

In een standaard espressomachine worden kleine vibratiepompjes gebruikt. Deze wordt bij de ombouw verwijderd en vervangen door een professionele rotary pomp met zware motor. De rotary pomp heeft de volgende voordelen:

  • Stille werking omdat de pomp druk opbouwt met draaiende beweging i.p.v. trilbewegingen
  • Zeer constante druk tijdens het koffiezetten
  • Nauwkeurig in te stellen pompdruk (op 9 Bar)
  • Hoge kwaliteit en lange levensduur

Naar keuze en afhankelijk van de espressomachine kan de rotary pomp in- of extern worden geplaatst. Als de machine genoeg plaats biedt kan de pomp in de machine worden ingebouwd: op de plek van het water reservoir. Dit kan o.a. bij de Expobar Brewtus, Lever, ECM Giotto, Quick Mill Andreja (980). De rotary pomp kan uiteraard ook buiten de espressomachine worden geplaatst, bijvoorbeeld in een keukenkastje. Het apparaat is dan nog stiller en blijft tevens in originele staat.

Aansluiten op vastwater & waterfilter

De espressomachine wordt voorbereid op een directe aansluiting op de waterleiding. Het water reservoir in de machine wordt dan niet meer gebruikt. De metalen vastwaterslang wordt op de rotary pomp aangesloten. Tussen de waterkraan en espressomachine is het raadzaam een waterfilter te gebruiken. Deze zorgt voor de automatische ontkalking van het water voordat het door de espressomachine loopt. De directe aansluiting van de espressomachine op de waterleiding heeft de volgende voordelen:

Je hoeft je reservoir nooit meer bij te vullen en komt nooit zonder water te zitten tijdens het koffiezetten. Verwarmde kopjes kan je ook lekker laten staan op de machine.
Je gebruikt altijd vers en fris water voor de koffie. Het waterfilter zorgt -naast het ontkalken- ook voor de verwijdering van andere vieze luchtjes en smaakjes van het water.
Door het plaatsen van een waterfilter hoef je de espressomachine nooit meer te ontkalken. Dit voorkomt nare klusjes en bevordert de levensduur van de machine.

Pre-infusion voor optimale espresso extractie

Pre-infusion is het voorwellen van de gemalen koffie nét voordat je koffie gaat zetten. Dit zorgt voor een nog betere extractie en crema van koffie. Puristen zweren erbij. In zeer professionele apparatuur is deze mogelijkheid vaak toegevoegd (automatisch of handmatig). Hoe werkt het? De zwarte hendel van de E61-zetgroep heeft drie standen. Geheel naar beneden is de uit-stand. De middelste positie is ongebruikt (voordat de ombouw plaatsvindt). En door de hendel volledig omhoog duwen start het zetten van de espresso. Door slim gebruik te maken van de -tot nu toe niet gebruikte- middenstand, kan je de pre-infusie functie gaan gebruiken. De E61-zetgroep wordt zo afgesteld dat de pomp in de middenstand nog niet gaat lopen, zodat de 9 bar druk nog niet wordt opgebouwd. Maar door de aansluiting op de waterleiding ontstaat er circa 1 bar druk. Het water loopt in deze stand zeer geleidelijk op het koffiemaalsel. Hierdoor ontstaat de gewenste pre-infusie. Pas als de eerste druppels stroperige koffie uit je tuitje komen lopen, druk je de hendel geheel omhoog, waardoor de pomp aangaat en er koffie wordt gezet. Hierdoor geef je de koffie oliën en aroma’s meer tijd om vrij te komen uit het maalsel, waardoor je een nog mooier crema en een vollere smaak krijgt.

Kortom, wil je een stapje verder gaan in jouw koffiehobby, dan is deze complete ombouw een prachtige professionele upgrade. Je ontvangt tevens een gratis mini barista workshop bij de ontvangst van de machine.

Garantie op onderhoud

1 jaar garantie op nieuwe onderdelen en installatie.