Welke koffiebonen moet ik hebben?

CasaBarista ITC Academy Groene Koffiebonen

Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen?

Het grootste verschil tussen de Arabica en Robusta is smaak. De Arabica is aromatische en heeft zachte en zoete smaken. De Robusta is daarintegen een stevige en krachtige boon en is daarom ook meer bitter. Koffiebonen met 100% Robusta komt niet snel voor want dit zal er voor zorgen dat de koffie erg bitter wordt. Daarom zie je vaak bij robusta dat het komt in een melange. Hoe meer robusta bonen er in de melange zitten hoe meer pit en bitterheid er zal zitten in de koffie.

Het cafeïne gehalte van beide bonen verschilt ook behoorlijk. Caffeine is eigenlijk een afweersysteem van de plant om zichzelf te beschermen tegen ziektes en parasieten. De Robusta groeit op lagere hoogte en komt daarom met meer parasieten in contact, dit resulteert er in dat de Robusta meer cafeïne heeft dan de Arabica. De Arabica komt voor op een gemiddelde hoogte van maar liefst 1500 meter of hoger. Hierdoor is er minder kans op ziektes en parasieten en daarom heeft de Arabica minder cafeïne nodig.

Welke koffiebonen moet ik hebben?

Hierboven is de smaak van beide bonen beschreven. Houd je meer van bitter dan is het belangrijk dat er wat Robusta in de melange zit. Hoe meer Robusta hoe meer bitter de koffie. Houd je helemaal niet van bitter dan is de Arabica boon de boon voor jou en moet in de melange zo min mogelijk Robusta zitten. Meten is weten en daarom raden wij aan zo veel mogelijk bonen te gaan proeven. Wij bieden speciaal hiervoor een goedkoop proefpakket aan waarmee je 3 verschillende bonen kunt proberen en kan je in alle rust kijken welke bonen jij het lekkerst vindt.

Wat vinden onze klanten de lekkerste koffiebonen?

Hieronder staan de drie meest verkochte bonen van CasaBarista. Ze staan op volgorde van de nummer 1 tot de nummer 3. Mocht je nog op zoek zijn naar welke bonen jij het lekkerst vindt, hebben wij een aantal mooie proefpakketten die je kunt uitproberen!

Vergelijkbare Artikelen

Barista Martijn

Een espresso is een koffiebereiding die wordt gemaakt door met heet water door de fijn gemalen espresso maling te drukken.

Barista Martijn

Koopjeshoek
Email

[mc4wp_form id=”25676″]