Koffie workshop specials
Op locatie/groeps workshops
Koffie workshops
Wat leer je?
Je leert meer over espressomachines, koffiemolens, en laten wij je zien hoe je de perfecte espresso of cappuccino maakt!
2,5 uur
Als je het perfecte kopje koffie op traditionele wijze wilt bereiden
Algemeen
Wil je je eerste stappen zetten in het vak van Barista? Benieuwd hoe je de perfecte espresso uit je machine tovert? En hoe werkt zo’n machine nou precies? In deze workshop leggen we je het allemaal uit. We beginnen bij de techniek van de machine en we kijken naar de ideale parameters voor koffie. Uiteraard gaan we veel koffie maken en proeven. Zo leer je een slappe bak onderscheiden van een sterke. Ook gaan we aan de slag met melkopschuim-technieken. We sluiten af met handige tips voor het onderhouden van je espressomachine.
Wat ga je leren?
Je leert:-
Hoe een espressomachine werkt
-
Over de verschillende type espressomachines
-
Hoe je een koffiemolen hanteert
-
Welke tools je allemaal nog meer nodig hebt
-
Het verschil tussen sterk en slap onderscheiden
-
Melk opschuimen
-
Hoe je de espressomachine onderhoudt
Share our caffè passion
Wat zeggen onze klanten
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso's, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop - we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen 'spelen' met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Previous
Next