Naked shot

Bekijk de mooiste cappuccinokopjes van CasaBarista

Origineel Italiaanse porseleinen koffiekopjes van Ancap. Deze porseleinen Ancap koffiekopjes zijn van de beste kwaliteit: extra dik porselein en luxe geglazuurd. Kan tegen een stootje! Ideaal voor thuis of in de horeca.

  • Italiaans Porselein
  • Kopjes van de World Barista Championship
  • Ontworpen zodat de crema niet breekt

Cappuccinokopjes van CasaBarista

Voor sommige mensen kan de dag niet beginnen zonder cappuccino of een andere type koffie, voor anderen is het een lekkernij voor af en toe. Wat de reden ook is dat je cappuccino’s drinkt en op zoek bent naar cappuccinokopjes weet dat er heel veel redenen zijn om koffiespecialiteiten in de juiste kopjes te serveren. Een cappuccino is een Italiaanse koffievariant die van oorsprong uit Wenen komt en wordt natuurlijk geserveerd in een cappuccino kopje. Het gebruik van een cappuccinokopje is belangrijker dan je misschien denkt want hierdoor ervaar je de beste smaak- en geursensatie van je cappuccino.
NP Palermo Capp Latte
NP Palermo Cappuccino Latte Kopjes
44,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
NP Palermo Caffe / EspressoNuova Point Palermo Caffe Espresso kopjes
NP Palermo Caffe / Espresso Kopjes
38,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
NP Milano Capp
NP Milano Cappuccino Kopjes
44,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
NP Milano Caffe / EspressoNuova Point Palermo Caffe Espresso kopjes
NP Milano Caffe / Espresso Kopjes
38,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Konitz Nr3 Koffiecrème koffiekopjesKonitz Nr1 Espressokopjes
Konitz Nr3 Cappuccino Kopjes
30,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Konitz Nr2 Doppio-espresso kopjesKonitz Nr2 Doppio-espresso kopjes
Konitz Nr2 Doppio Espresso Kopjes
27,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
koffiekopjes shotglaasje
CasaBarista Shotglaasjes p. 2st
12,50
Lees hier de uitgebreide product informatie
Ancap Verona Espresso
Ancap Verona Espresso Kopjes
42,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Ancap Verona Cappuccino Large
Ancap Verona Cappuccino Kopjes (Large)
57,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Ancap Verona Cappuccino
Ancap Verona Cappuccino Kopjes
50,00
Lees hier de uitgebreide product informatie

Op zoek naar een espressomachine? Maak gebruik van de gratis keuzehulp!

Wat is een cappuccino?

Van oorsprong komt de cappuccino uit Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Ook al is dat wat meer in de vergetelheid geraakt, maar Wenen is vandaag de dag nog steeds de koffiehoofdstad van Europa. De cappuccino is een koffievariant welke voor gelijke delen bestaat uit espresso, melk en melkschuim of liever gezegd melkfoam. Voor de liefhebber kan je naar eigen inzicht nog een beetje kaneel of cacaopoeder strooien over het luchtige melkschuim.

De lekkerste cappuccino serveer je natuurlijk in een cappuccinokopje maar voordat je hem kan schenken moet je hem eerst maken. Klop allereerst 60 milliliter melk op en kies daarvoor jouw favoriete melk. Je kan melk opkloppen door te stomen of gebruik te maken van een melkopschuimer. Dat hoeft dus niet per se koemelk te zijn, je kan ook kiezen voor haver- of sojamelk. Zet vervolgens 30 tot 60 milliliter espressokoffie, ook naar eigen keuze. Je kan daarvoor verschillende soorten brandingen en malingen kiezen. Voeg vervolgens de melkschuim of melkfoam aan de espresso toe. De foam laat zich mooi mengen met de espresso als deze de juiste dikte heeft. Lobberige melk zou je ook kunnen zeggen fluweelachtig zacht met een satijnen glans. Serveer jouw klaargemaakte cappuccino in een cappuccino kopje uit en geniet van alle smaken.

Waarom een cappuccinokopje gebruiken?

Als je een overheerlijke cappuccino wilt drinken, dan moet je ook cappuccinokopjes in huis hebben. Want een cappuccino zonder cappuccino kopje is minder lekker. Misschien denk je dat het onzin is, maar voor elke koffie is er een speciale kop ontworpen. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat de speciale eigenschappen perfect tot zijn recht komen.

Als je cappuccino kopjes gaat kopen dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De binnenzijde van cappuccinokopje moet egaal rond zijn van vorm. Dit zorgt ervoor dat de schuimlaag die bovenop de cappuccino rust intact blijft. Er zijn cappuccinokopjes waarbij er een knik in de rand zit, maar dit kan ervoor zorgen dat de schuimlaag inzakt. Ook is het gebruik van porselein als materiaal aan te raden. Porselein houdt namelijk warmte langer vast dan aardewerk waardoor je koffie ook langer warm blijft. Het gewicht van het cappuccinokopje is daarbij ook belangrijk. Zo is een dikker kopje ook een goede keuze om je koffie langer warm te houden. Maar het oog wil natuurlijk ook iets en het is belangrijk dat je voor een geglazuurd exemplaar kiest die bij jouw servies en interieur past. Daarom kan het soms een lastige keuze zijn om je cappuccinokopjes aan te schaffen, maar dan heb je er ook wel jaren profijt van.

Er zijn ook cappuccinoglazen op de markt, maar deze zijn niet direct aan te raden als je de verfijnde smaak van je cappuccino wilt proeven. Glazen hebben namelijk bij lange na niet dezelfde eigenschappen als de cappuccino kopjes, waardoor de smaken, schuimlaag en de warmte niet zo perfect zullen zijn als bij cappuccinokopjes.

Jouw nieuwe cappuccinokopjes koop je bij CasaBarista

Ben je op zoek naar een nieuwe set cappuccinokopjes? Je kan jouw nieuwe set eenvoudig en snel kopen bij CasaBarista en ook thuis de perfecte kop cappuccino zetten met complete smaak- en geurbeleving. De kopjes zijn namelijk ontworpen om de crema laag zoveel mogelijk intact te laten en ook van porselein om ervoor te zorgen dat je kan genieten van een warme kop koffie die niet snel afkoelt.

Je kan uit verschillende soorten en merken kiezen bij CasaBarista als je op zoek bent naar nieuwe cappuccino kopjes. Zo is er een XL variant van Rocket People in de kleuren wit en grijs, of de Rocket Cups XL-uitvoering. Ook het Italiaanse merk Nuova Point heeft professionele cappuccinokopjes. En denk ook aan Ancap kopjes. Van het merk Bezzera heb je keuze uit de normale variant of de Large Cappuccino Cups. Door jouw servies aan te vullen met deze cappuccinokopjes zorg je ervoor dat je vanaf nu jouw overheerlijke cappuccino met totale smaak- en geursensatie kan nuttigen.

Verschillende maten cappuccino kopjes

Een beetje verwarrend is het wel, de verschillende tussen een FlatWhite kopje en een Cappuccino kopje. Een flat white heeft een sterkere (koffie)smaak omdat er minder melk en vooral dikke schuim wordt gebruikt. Bij een Flat White krijg je bij de betere barista een fraai figuurtje (latte art) gepresenteerd. De Italiaanse Flat White wordt in Nederland vaak gezien als een gewone cappuccino kop terwijl de grote Italiaanse cappuccino kop in Nederland een soort XL kop wordt genoemd, waar je makkelijker een groter Latte Art figuurtje in kwijt kan.

Leuke weetjes over een cappuccino

Er zijn veel leuke weetjes over de cappuccino te vinden. Hieronder vind je er een paar om je leven te verrijken. Zo is het in Italië uit den boze om na 11 uur ’s ochtends nog een cappuccino te bestellen. Koffie wordt daar gezien als de start van de dag en niet een drankje dat je de gehele dag door kan nuttigen. De naam van de cappuccino schijnt terug te gaan naar de Kapucijner monniken waarbij de kleur van de espresso met melk overeenkomt met de kleur van hun habijt. En de opgeschuimde melk nooit warmer zijn dan 70 graden Celsius, anders raakt de melk aan de kook en krijg je een vieze smaak.