0

Illy koffiemachine

Illy koffie

Het merk Illy gaat terug naar de jaren 1933 in Italië en is een zeer bewust bedrijf vandaag de dag dat de koffie over de hele wereld verkoopt. Ze mengen negen soorten Arabica koffiebonen om ervoor te zorgen dat de unieke smaak waar ze bekend om staan tot zijn recht komt in jouw koffiekopje en je dag verrijkt. Naast de bekende Illy koffiebonen kan je ook een Illy koffiemachine aanschaffen. Je kan gebruik maken van het iperespresso-systeem dat exclusief van het merk Illy is of je gaat voor een E.S.E. servings koffiemachine. Zo hoef je geen barista te zijn om ook thuis een overheerlijke kop koffie te kunnen nuttigen. Als je voor de Illy koffiebonen gaat dan zijn er drie verschillende smaakintensiteiten waar je uit kan kiezen, zodat je kan gaan voor een zachte fluwelensmaak of juist een hele diepe donkere koffiesmaak. En de capsules hoef je niet bij het restafval te gooien, je kan deze namelijk bij plastic en aluminium scheiden. 

De geschiedenis van Illy

Francesco Illy richt in het jaar 1933 het Illycaffe op. Even later in 1935 bedenkt hij de moeder van alle espressomachines, de Illetta. Daarnaast ontwerpt hij ook een revolutionaire bewaarmethode zodat de koffie langer bewaard kan worden als hij onder druk wordt gezet. Op die manier kan de koffie ook naar verre landen worden geëxporteerd. Enkele jaren later worden koffieblikken naar onder andere Nederland en Zweden vervoerd en wordt het merk Illy en de Illy koffiebonen steeds bekender.

In de jaren ’50 breidt het bedrijf verder uit met onder andere een eigen laboratorium en gaan ze ook blikken gemalen koffie produceren voor thuisgebruik. Het Illycaffe verhuist in 1965 naar Via Flavia en later wordt zelfs octrooi aangevraagd om het merk te beschermen met de digitale selectie van koffiebonen. De kunstenaar James Rosenquist ontwerpt de Illy Art Collection in de jaren ’90 en de basis van het merk is nog steeds door de hele wereld heen gefundeerd.

De missie is de wereld de beste koffie te bieden met schoonheid en smaak, versterkt door de beste technologie en kunst. Illy wil de referentiestandaard zijn voor de koffiecultuur en –excellentie wereldwijd. De blend die Illy gebruikt is goed voor de koffiedrinker en goed voor de planeet. Het is een unieke blendt die samengesteld is uit negen soorten Arabica-koffiesoorten. Als er topkwaliteit geleverd moet worden gaat dat hand in hand met duurzaamheid en de bescherming van het milieu. Het merk maakt gebruik van een lage milieu-impact teelt met speciale lessen aan de Universita del Caffe. Zo worden niet alleen de natuurlijke bronnen behouden maar ook toekomstige generaties beschermd. 

Onze aanbevelingen voor vergelijkbare koffiemachines

.

Bezzera BZ-10SPM espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-10SPM
(37 klantbeoordelingen)
Single Boiler
Vibratiepomp
Warmtewisselaar
Uniek aan de Bezzera BZ10 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is het koffiewater temperatuur uitermate stabiel: essentieel voor een perfecte espresso. Verder worden de kranen voor stoom en heet water bediend met het handige “push & go” principe. Door te duwen aan de hendel krijg je direct 100% stoompower en waterafgifte. Geen gedraai meer aan kranen!
1.168,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

.

Bezzera BZ-09 espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-09
(1 klantbeoordeling)
Single Boiler
Vibratiepomp
Uniek aan de Bezzera BZ09 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de koffie zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is de koffie zetwatertemperatuur uitermate stabiel: essentieel voor perfecte koffie. Bovendien is de espressomachine snel warm zodat je vlug verse koffie kan zetten.
877,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

De populairste Illy koffiemachines

Als je kijkt naar een Illy koffiemachine dan kan je kiezen uit twee soorten: de iperespresso koffiemachine of de E.S.E. servings koffiemachine. Het iperespresso-systeem is exclusief van het merk Illy waarbij je ook als je geen barista bent de beste koffie thuis kan zetten. De Illy koffiemachine bepaalt namelijk zelf de perfecte temperatuur, druk en tijd waardoor je geen kennis nodig hebt om het perfecte kopje koffie te zetten. Er zijn verschillende modellen waarbij de Y3.3 en de X1 de populairste Illy koffiemachines zijn.

Illy Y3.3

Je kan de Y3.3 van Illy aanschaffen in veel verschillende kleuren, waaronder wit, rood, groen, zwart en geel. Het is een minimalistisch model met eenvoudige maar zeer gebruiksvriendelijke mogelijkheden. Je kan met dit model zowel een kwalitatief goede espresso zetten als een goede filterkoffie. Je kan naar eigen wens de temperatuur en het volume bepalen zodat je het perfecte kopje koffie kan zetten.

Illy X1

De Illy X1 kan je gebruiken voor zowel E.S.E. als gemalen koffie. Je kan dit model aanschaffen in de kleuren rood, zwart en grijs en het design gaat terug naar de jaren ’60 van de vorige eeuw. Het volume kan je handmatig instellen, hij stopt automatisch na bereiding en er zit ook een eco-modus op om energie te besparen.

De smaakintensiteiten van Illy

Als je gaat kijken naar de verschillende koffiesmaken die Illy biedt, dan kom je uit bij de drie smaakintensiteiten die zij hebben: classico, intenso en forte. De Illy koffiebonen die worden gebruikt bestaan uit negen verschillende soorten Arabica bonen, allemaal speciaal geselecteerd.

Classico

De classico smaakintensiteit van de Illy koffiebonen staat bekend om de rode kleur. Als je deze bonen gebruikt dan krijg je een kop koffie met een zachte en fluweelachtige smaak.

Intenso

Intenso is de smaakintensiteit als je op zoek bent naar een volle kop koffie met een robuuste smaak. Je kan deze smaakintensiteit herkennen aan de bordeauxrode bank.

Forte

Ben je op zoek naar een rijke en gedecideerde smaakintensiteit? Ga dan voor de forte die je kan herkennen aan de zwarte band.

Los van de smaakintensiteit zou je na het gebruik van de capsules van Illy deze normaliter weg gooien. Om jouw steentje bij te dragen aan het milieu kan je deze capsules ook recyclen. De materialen zijn ontwikkeld waaruit je plastic- en aluminium kan scheiden. 

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Echter kan het voorkomen dat door omstandigheden de bezorging is vertraagd. 

Volgende dag in huis

Indien u voor 16.00 besteld, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd.

Bezorgopties

Bij het afrekenen kunt u uit verschillende bezorgopties kiezen. Zo kunt u uw bestelling laten bezorgen of afhalen in een van de CasaBarista vestigingen.