Italiaanse koffie van CasaBarista

Dat bijna iedereen koffie drinkt, is geen geheim. Veel mensen beginnen hun dag met een goede bak koffie. Wat dan precies een goede bak is, verschilt natuurlijk per persoon. Voor de ene is dat een scherpe espresso of ristretto, voor de ander is dat juist een latte of cappuccino. Italiaanse koffie is voor al deze varianten koffie eigenlijk de beste basis. Met Italiaanse koffiebonen zit je altijd goed. Koffie drinken we natuurlijk niet alleen als we net wakker worden om ons energie te geven om naar werk te kunnen gaan. Koffie wordt ook vaak na het avondeten gedronken of gewoon de hele dag door om je energie op peil te houden. Wil je dan lekkere koffie hebben, dan ga je voor Italiaanse koffiebonen. Daar maak je altijd een goede kop koffie mee.
Caffe Verri Tiomoka koffiebonen
Caffe Verri Koffiebonen – Tiomoka
23,0064,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Caffe Verri Gran Bar koffiebonen
Caffe Verri Koffiebonen – Gran Bar
24,0069,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Caffe Verri Crema koffiebonen
Caffe Verri Koffiebonen – Crema
25,0072,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
ESPRESSO ITALIANO ROSSO
ESPRESSO ITALIANO ROSSO
58,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
ESPRESSO ITALIANO AZZURRO
ESPRESSO ITALIANO AZZURRO
62,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Caffe Verri Proefbestelling (3x 1kg)
Caffe Verri Koffiebonen Proefbestelling (3x 1kg)
67,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
VECCHIA TORINO koffiebonen
VECCHIA TORINO
72,00
Lees hier de uitgebreide product informatie

Op zoek naar een espressomachine? Maak gebruik van de gratis keuzehulp!

Italiaanse koffiebonen, de perfecte basis

Italiaanse koffiebonen zijn voor de meeste mensen perfect. De espresso in Italië is erg populair, dus het is niet gek dat we van Italiaanse koffie een bepaalde kwaliteit verwachten. Italiaanse koffiebonen zijn bovendien voor de smaak van veel Europeanen de perfecte blend. Italiaanse koffiebonen zijn een mix van verschillende bonen uit verschillende gebieden. En zo wordt dan Italiaanse koffie tot stand gebracht. Die mix van bonen is wat voor ons werkt.

Met ons bedoelen we dan de mensen in Nederland en eigenlijk ook verder in Europa. Arabische landen hebben bijvoorbeeld koffie die een stuk bitterder is dan wij gewend zijn. Voor de smaak van veel mensen in Europa is dat te bitter. Italiaanse koffie neemt daarom wel een deel van deze soort koffie mee, maar kiest voor een iets zoetere en zachtere smaak. Dat wil niet zeggen dat alle Italiaanse koffiebonen hetzelfde zijn. Ook daar zit een verschil in.

De juiste melange

De Italiaanse koffiebonen die we aanbieden hebben een bepaalde melange van verschillende gebieden om zo tot de perfecte blend te komen die aansluit bij wat we doorgaans het lekkerst vinden in koffie. Italiaanse koffie is bij ons bijvoorbeeld een mix van robusta en arabica. Vrij stevige koffiebonen, maar wel zo geblend dat het voor ons smakelijk is. Je kunt met Italiaanse koffie eigenlijk niet verkeerd gaan. Zeker wanneer je een proefpakket koffiebonen kiest.

Dan krijg je niet alleen één soort Italiaanse koffiebonen, maar een set van meerdere koffiebonen. Die smaken allemaal net een beetje anders. Zo kun je bepalen of je liever voor een sterkere espresso of een wat mildere gaat. Koffie is een kwestie van smaak en voorkeur. Dat is voor iedereen weer anders. Met een proefpakket haal je niet alleen voor jezelf verschillende bonen om te testen in huis, maar kun je ook je gasten en bezoekers verschillende varianten koffie aanbieden. Zo ben je niet beperkt tot het aanbieden van één soort koffie.

Verschillende soorten Italiaanse koffie

Italiaanse koffiebonen zijn voor allerlei soorten koffie geschikt. Hoewel er vaak wordt gesproken over espressobonen, kun je ook prima een grotere kop koffie zetten met espressobonen. Ben je meer van de specialere koffies, zoals een latte of cappuccino? Ook dan kun je meer dan prima uit de voeten met Italiaanse koffiebonen. Juist de verschillende sterktes qua smaak maken een proefpakket de perfecte manier om voor iedere variant koffie een goede blend te gebruiken. Dat bepaal je helemaal zelf.