Barista Workshops

Van basis Barista tot Master Barista

Koffie is kunst

Workshop Espresso, cappuccino & koffie zetten

In deze Workshop espresso, cappuccino & koffie zetten wordt ingegaan op de verse bereiding van koffiesoorten op professioneel niveau. Bedoeld voor koffieliefhebbers die meer willen weten over hoe een Italiaanse Barista te werkt gaat. Je leert verse espresso & cappuccino handmatig bereiden, omgang met de koffie apparatuur en Barista tools. Met een deel theorie maar vooral veel praktijk! Onze trainers zijn gecertificeerd door de Speciality Coffee Association (SCA).

Iedereen kan koffie zetten! Of toch niet? Het handmatig bereiden van allerlei koffiesoorten van professionele kwaliteit is een vak apart. Ben je benieuwd hoe een Italiaanse Barista precies te werk gaat, dan ben je bij CasaBarista aan het goede adres. Zodat je het beste uit de koffie apparatuur haalt en de lekkerste verse koffie leert bereiden.

Basis Barista

De workshop bevat een deel theorie en productkennis over koffie en bijhorende apparatuur, maar vooral veel praktijk. Want goed koffiezetten is naast kennis vooral een kwestie van vaak doen, met de ondersteuning van een expert. Zodat je goede koffie van slechte leert onderscheiden. Plus handige tips & trucs onder de knie krijgt om jouw zetmethodes te perfectioneren. Welke onderwerpen worden behandeld in de workshop?

  • Verse espresso’s bereiden
  • Koffiebonen malen en afstelling v/d bonenmaler
  • Melk opschuimen & verse cappuccino bereiden
  • Omgang & professionele bediening v/d koffie apparatuur
  • Tools & accessoires die de Barista gebruikt
  • Onderhoud van espresso apparatuur
Latte Art

Gecertificeerde Barista trainers

De Barista trainers van CasaBarista zijn gecertificeerd door de Speciality Coffee Association Europe (SCAE). Dit waarborgt de kwaliteit van de trainingen die door CasaBarista worden gegeven.

Workshop Certificaat & Handout

Deelnemers krijgen bij het goed doorlopen van onze workshop een officieel Barista certificaat uitgereikt. Na afloop ontvang je tevens onze Barista Handout. Speciaal in het Nederlands samengesteld door de professionals van CasaBarista. Een handig naslagwerk waarin de behandelde koffie en barista thema’s in detail zijn beschreven. Zodat je thuis op je gemak alles nog eens kan nalezen en verder kan oefenen.

Kosten Workshop Espresso & cappuccino

€59 per persoon (inclusief BTW) Barista Handout inbegrepen Barista Certificaat inbegrepen Tijdsduur: circa 2,5 uur