Koffie workshops
Wat leer je?
Leer meer over koffiebonen en espressomachines.
Eén lesdag van 7 uur (10.00-17.00 uur)
Voor de echte koffie liefhebber
Algemeen
Wil jij aan de slag als Barista of ben je een enorme koffieliefhebber en wil je graag je kennis uitbreiden? Dan leg je met de SCA Barista Skills Foundation training een gedegen basis voor je verdere carrière in de koffie! Nog een mooie plus, deze training is SVH erkend.
Deze dag bestaat voor het grootste deel praktijk, maar een deel theorie mag ook niet ontbreken. Daarin leggen we je onder andere de verschillen in koffiebonen, de werking van extractie en welke systemen er zijn om espresso te maken uit. Door veel te proeven leer je het verschil herkennen tussen zuur, bitter, sterk en slap. In het praktijkdeel ga je zelf aan de slag met de espressomachine. Ook komt hygiëne op de werkplek aan bod. Kortom, een dag boordevol achtergrondkennis, maar vooral veel oefenen en experimenteren met koffie!
Doelgroep
Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers, barmedewerkers, particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Deze training is ontwikkeld om de basis vaardigheden van een barista te introduceren aan mensen die nog geen barista trainingen gevolgd hebben.
Vooropleiding
Deze training is ontwikkeld om de basisvaardigheden van een Barista te introduceren aan mensen die nog niet eerder Barista trainingen gevolgd hebben.
Leermiddelen
Beschikking over een espressomachine hebben is noodzakelijk om het praktijkgedeelte te kunnen oefenen. Dit kan een eigen machine zijn, maar ook een machine op de werkplek of in een horecagelegenheid in de buurt. Daarnaast biedt ITC Academy oefenavonden aan voor cursisten die niet de beschikking hebben over een espressomachine.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Toetsing
Het SCA Barista Skills Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum, afhankelijk van de tijd die jij nodig hebt om te oefenen. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Barista Skills Intermediate
- Master Barista Program Leerjaar 1
Theorie
Je leert…
- het verschil tussen Arabica en Robusta koffieboon;
- wat het belang van verse bonen is;
- hoe je koffie het beste bewaart;
- de namen van de onderdelen van de koffiemolen en espressomachine;
- waarom volle melk belangrijk is;
- waar de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) op let.
Praktijk
Je leert…
- het onderscheiden van de smaken zuur, bitter, sterk en slap;
- uit welke stappen het zetten van een goede espresso bestaat;
- overextractie en onderextractie herkennen en dit op te lossen;
- hoe je melk opschuimt en cappuccino en latte maakt;
- hoe je de koffiemolen afstelt;
- een tamper op de juiste manier gebruiken;
- hygiënisch en schoon te werken op je werkplek;
- hoe belangrijk het is om de espressomachine schoon te houden.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Share our caffè passion
Wat zeggen onze klanten