- Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
- GRATIS THUISBEZORGD
- Service in de buurt
De geschiedenis van koffie, het verschil tussen arabica en robusta en de diverse zetmethoden
Algemeen
Ben je een echte koffieliefhebber en wil je graag meer weten over je favoriete warme drank? De training SCA Coffee Introduction geeft je een brede en theoretische basis met als bonus een internationaal erkend certificaat!
Tijdens deze introductietraining duiken we kort in de geschiedenis van koffie. Leggen we je het verschil uit tussen een Arabica en een Robusta. We laten de verschillende zetmethodes zien én we cuppen een aantal koffies.
Doelgroep
Introductietraining voor mensen die weinig of geen kennis over koffie hebben en voor mensen die willen bepalen op welk gebied van de koffie ze meer kennis op willen doen.
Vooropleiding
Geen
Leermiddelen
Geen
Programma
Deze cursusdag heeft een brede theoretische basis die we afwisselen met praktijk en proeven.
Toetsing
Het SCA Coffee Introduction examen is een schriftelijke toets die wordt afgenomen aan het einde van de dag, na afloop van de training.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
Theorie
Je leert…
Praktijk
Je leert…
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Eén halve lesdag van 3 uur en aansluitend het examen dat ca. 30 minuten duurt.
Wat zeggen onze klanten