Wereldsmaken
Workshop
Koffie workshops
Wat leer je?
Leer meer over de verschillende soorten koffie en de invloed van de herkomst ervan!
2,5 uur
De lekkerste smaken van over de hele wereld
ALGEMEEN
Gaat je interesse in koffie verder dan het drinken ervan? Heb je altijd al het verschil tussen Arabica en Robusta willen weten? Waar die uitgesproken koffiesmaak vandaan komt?
In deze Wereldsmaken Workshop duiken we dieper in je koffiekop! We kijken naar de herkomst van koffie en de invloed op de smaak. Ook de verschillende bewerkingsmethoden komen aan bod. En niet geheel onbelangrijk, het bewaren van koffie plus alle informatie die je op de verpakking kunt terugvinden. Na vandaag heeft de wereld achter koffie een stuk minder geheimen voor je!
Wat ga je leren?
Je leert:-
begrijpen wat op de verpakking staat
-
welke invloed de herkomst van koffie heeft op de smaak
-
over de verschillende variëteiten van koffie
-
wat de invloed van hoogte is op de smaak
-
meer over de bewerkingsmethoden van koffie
-
welke samenwerkingsmogelijkheden er in de koffiewereld zijn
-
over de verschillende koffie keurmerken
-
meer over aroma's en het flavor wheel
Share our caffè passion
Wat zeggen onze klanten
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso's, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop - we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen 'spelen' met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Previous
Next