Naked shot

Bekijk de mooiste espressokopjes van CasaBarista

Origineel Italiaanse porseleinen koffiekopjes van Ancap. Deze porseleinen Ancap koffiekopjes zijn van de beste kwaliteit: extra dik porselein en luxe geglazuurd. Kan tegen een stootje! Ideaal voor thuis of in de horeca.

  • Italiaans Porselein
  • Kopjes van de World Barista Championship
  • Ontworpen zodat de crema niet breekt

Espressokopjes van CasaBarista

Een goede espresso kan je dag een stuk beter maken en je energie geven om productief te zijn. Alleen is het maken van een espresso nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Goede kopjes zijn misschien wel net zo belangrijk als een goede machine. Een espresso kopje is bekend vanwege het formaat, maar waarom we hem eigenlijk voor die specifieke koffie gebruiken is ons onbekend. Toch zijn er redenen om jouw koffie en espresso in het goede kopje te schenken. En niets is natuurlijk zo belangrijk als een goede smaak van je koffie.
NP Palermo Capp Latte
NP Palermo Cappuccino Latte Kopjes
44,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
NP Palermo Caffe / EspressoNuova Point Palermo Caffe Espresso kopjes
NP Palermo Caffe / Espresso Kopjes
38,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
NP Milano Capp
NP Milano Cappuccino Kopjes
44,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
NP Milano Caffe / EspressoNuova Point Palermo Caffe Espresso kopjes
NP Milano Caffe / Espresso Kopjes
38,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Konitz Nr3 Koffiecrème koffiekopjesKonitz Nr1 Espressokopjes
Konitz Nr3 Cappuccino Kopjes
30,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Konitz Nr2 Doppio-espresso kopjesKonitz Nr2 Doppio-espresso kopjes
Konitz Nr2 Doppio Espresso Kopjes
27,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
koffiekopjes shotglaasje
CasaBarista Shotglaasjes p. 2st
12,50
Lees hier de uitgebreide product informatie
Ancap Verona Espresso
Ancap Verona Espresso Kopjes
42,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Ancap Verona Cappuccino Large
Ancap Verona Cappuccino Kopjes (Large)
57,00
Lees hier de uitgebreide product informatie
Ancap Verona Cappuccino
Ancap Verona Cappuccino Kopjes
50,00
Lees hier de uitgebreide product informatie

Op zoek naar een espressomachine? Maak gebruik van de gratis keuzehulp!

Wat is een espresso?

In 1822 werd de vraag naar koffie en espressokopjes steeds groter en werd er een methode bedacht om heet water door middel van stoomdruk door fijngemalen koffiemaalsel te persen. In 1900 om precies te zijn 1901 werd door Luigi Bezzera een innovatief proces voor het bereiden van koffie gepatenteerd. Dit uit een ‘eerste generatie’ espressomachine die werd tentoongesteld op de internationale beurs van Milaan in 1906. In 1950 werd door Emesto Valente de eerste meer commerciële espressomachine uitgevonden. Het zetten van een echte espresso is een delicate handeling en wordt volgens de volgende karakteristieken gedefinieerd:

– 6,5 – 7,5 gram koffie;
– 30 ml (milliliter);
– 20 – 30 seconde extractietijd;
– 8 – 9 bar zetdruk en
– 92 – 96 graden Celsius.

Samengevat gaat het erom dat voor één espresso van 30ml water bij ongeveer 95 graden Celsius op ongeveer 7 gram koffie wordt gestuwd onder een druk van ongeveer 8,5 bar tot 9 bar gedurende 25 tot 30 seconden. Je herkent een espresso aan de intense smaak, het bruine crema laagje, het lage cafeïne gehalte en het kleine espressokopje waarin hij geserveerd wordt.

De espresso als koffie bestaat uit drie basissmaken: zuren, suikers en bitters. Het is daarom dat een espresso in het espressokopje even wordt geroerd. Als je dat niet doet zal je laatste slok erg zuur smaken omdat de zure smaken naar beneden zakken in het espressokopje. Er zijn veel verschillende koffie soorten die zijn gebaseerd op de espresso, zoals de ristretto, caffe lungo, latte macchiato en de espresso martini. De basis van al deze soorten zijn een overheerlijk gezette espresso maar dan met een eigen twist eraan zoals een melk- of alcohol toevoeging. Op die manier is er voor iedereen het perfecte kopje koffie in het perfecte koffiekopje of espresso kopje te vinden.

De smaak van jouw espresso in het espressokopje is afhankelijk van vele factoren. In eerste instantie van de juiste bereiding, maar uiteraard ook van de koffie zelf die je gebruikt en de maalgraad. Hoe donkerder de koffie wordt gebrand, hoe bitterder de smaak. Een licht gebrande koffie, ook wel blond genoemd, is vaak wat frisser of rinse (lees een prettig zuurtje) van smaak. Ook de maalgraad van de koffie is van belang voor de smaak. Zo heeft fijner gemalen koffie meer ruimte om de aroma’s vrij te geven en bitterder de koffie zal proeven. Als er een grovere maalgraad wordt gebruikt duurt het extractieproces langer en komen er zuurdere smaken naar boven.

Waarom een espressokopje gebruiken?

Om de smaak van koffie tot zijn recht te laten komen is bij een espresso niet anders dan bij andere koffievarianten. Een espresso wordt van origine in een espresso kopje geserveerd en dat is niet zonder reden. Het uiterlijk, dikte van het materiaal en de grootte speelt allemaal mee in de beleving van de koffie. Een gemiddelde espresso is ongeveer 30 milliliter aan vloeistof en wordt daarom ook geserveerd in een espressokopje dat klein is.

Een van de redenen om voor espresso’s ook kleine espressokopjes te nemen is dat er minder oppervlakte is van de mok waardoor de koffie ook minder snel kan afkoelen. Daarnaast is een espressokopje zo ontworpen dat alle smaken en geuren van de koffie gecentreerd worden en het beste tot zijn recht komen tijdens het drinken. Ook is het zo dat espresso kopjes zo ontworpen zijn dat je eenvoudig kan roeren of zwenken (of walsen) om ervoor te zorgen dat de drie verschillende lagen goed gemengd worden. En dat allemaal natuurlijk zonder te morsen.

Jouw nieuwe espressokopjes koop je bij CasaBarista

Als je op zoek bent naar nieuwe espresso kopjes om thuis ook overheerlijk je koffie te drinken en volledig te genieten van de geuren en smaken, dan ben je bij CasaBarista aan het juiste adres. Je hebt namelijk keuze uit verschillende koffiekopjes en espressokopjes in hun assortiment, waaronder het espresso kopje. Je kan kiezen voor de Rocket People Cups Espresso zowel in de kleur wit en grijs, of de Rocket Espresso Cups in de kleur wit, maar je kan ook gaan voor een ander merk namelijk de Nuova Point espresso of de Ancap espresso cups. Ook heeft CasaBarista espressokopjes van Bezzera. Je kan dus voor jouw espresso het perfecte espresso kopje aanschaffen en ultiem genieten van elk moment met de perfecte smaak- en geursensatie.

Wil je jouw servies compleet maken en zet je niet alleen maar espresso’s? Kijk dan ook voor de andere koffiekopjes of espresso kopjes bij CasaBarista, zoals voor cappuccino’s en latte’s.