Welkom in de wereld van

Espressomachines

Topklasse Espressomachines voor verse koffie

Je bent bij ons welkom voor topklasse espresso apparaten. Hiermee zet je de lekkerste verse koffiesoorten. Voor thuis of professioneel gebruik. Door directe import, heb je het voordeel van scherpe prijzen, primeurs & persoonlijke service van onze Barista (SCA certified).

In de spotlights

Bezzera espressomachines

Het was Luigi Bezzera die in 1901 de eerste espressomachine ontwikkelde. Een Italiaanse traditie was geboren! Bezzera is sindsdien een toonaangevend merk, met oog voor vakmanschap, moderne techniek en fraaie afwerking.

Bekijk hier alle espressomachines van Bezzera.

Klik hier

Rocket espressomachines

Iedereen kent wel de legendarische espressomachines Cellini & Giotto uit de jaren ’80. Rocket espresso heeft deze traditie voortgezet en produceert handmatig top espressomachines in hun atelier in Milaan..

Bekijk hier alle espressomachines van Rocket.

Klik hier

Expobar espressomachines

Expobar espressomachines worden geproduceerd door het Spaanse CREM, wereldwijd de grootste leverancier van espresso apparatuur, bekend om de uitstekende prijs-kwaliteit.

Bekijk hier alle espressomachines van Expobar.

Klik hier

Vibiemme espressomachines

Vibiemme maakt al decennia topklasse espresso apparaten. De Domobar serie biedt voor elk wat wils, met de befaamde luxe afwerking en laatste techniek.

Bekijk hier alle espressomachines van Vibiemme.

Klik hier

Ambient

Ambient uit Napels Italië heeft de eerste homebarista espressomachine met pressure profiling ontwikkeld. Voor echte koffie puristen.

La Nuova Era

La Nuova Era is een moderne Italiaanse espressofabrikant. Zij bouwen voort op klassieke horeca espressomachines, maar dan met een fris Italiaans kleurvol design.

Bacchi

Het espresso apparaat van Bacchi is een nieuw uniek koffieconcept uit Italië. Ontworpen als topklasse espresso apparaat met high-tech componenten, en eenvoudig in gebruik. Dit espresso apparaat is compact, mobiel en handig voor buitenshuis. Je kunt koffie zetten op het fornuis.

Bekijk hier meer van Ambient Vesuvius .

Klik hier

Bekijk hier meer van La Nuova Era.

Klik hier

Bekijk hier meer van Bacchi.

Klik hier

Ambient

Ambient uit Napels Italië heeft de eerste homebarista espressomachine met pressure profiling ontwikkeld. Voor echte koffie puristen.

Bekijk hier alle espressomachines van Ambient Vesuvius .

Klik hier

La Nuova Era

La Nuova Era is een moderne Italiaanse espressofabrikant. Zij bouwen voort op klassieke horeca espressomachines, maar dan met een fris Italiaans kleurvol design.

Bekijk hier alle espressomachines van La Nuova Era.

Klik hier

Bacchi

Het espresso apparaat van Bacchi is een nieuw uniek koffieconcept uit Italië. Ontworpen als topklasse espresso apparaat met high-tech componenten, en eenvoudig in gebruik. Dit espresso apparaat is compact, mobiel en handig voor buitenshuis. Je kunt koffie zetten op het fornuis.

Bekijk hier alle espressomachines van Bacchi.

Klik hier

Wat je wil weten over een nieuwe espressomachine

Voor de echte koffieliefhebber is een echte espressomachine niet weg te denken. Wanneer je voor het eerst een espressomachine gaat kopen, zal je zien dat je enorm veel keuze hebt. Ook bij CasaBarista zitten er verschillende espressomachines in het assortiment. Denk aan verschillende modellen en verschillende merken. Naast het uiterlijk verschillen de machines ook van de binnenkant. Het wordt daarom aangeraden om ook de specificaties te bekijken. Het meest leuke van een echte espresso machine is dat je naast espresso’s ook een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunt maken. Dankzij vers gemalen koffie is jouw favoriete koffie helemaal bereid naar eigen wens.

Verschillende merken espressomachines bij CasaBarista

CasaBarista heeft een breed assortiment aan echte espressomachines waar je koffie mee kunt zetten zoals je van een Barista gewend bent. Dit zijn geen volautomatische espressomachines, waarbij je een kop koffie zet met een druk op de knop. Met een echte espresso koffiemachine zet je koffie zoals het is bedoeld. Koffie is vakmanschap en met onderstaande machines, zet jij het perfecte kopje koffie.

Bezzera Espressomachine

Voor de echte koffieliefhebber is een Bezzera espressomachine de moeite waard om te bekijken. Bezzera staat bekend om haar kwalitatieve apparatuur welke speciaal is ontworpen voor het perfecte kopje koffie. Bezzera is gemakkelijk te gebruiken voor thuis, op kantoor en in de wat kleinere horecagelegenheden. Indien je Bezzera wilt gebruiken in een koffiebar of grotere horecaonderneming, neem dan vooral een kijkje bij de zakelijke Bezzera koffiemachines.

Rocket Espressomachine

Rocket staat bekend om haar handmatig geproduceerde Rocket espressomachines. Deze koffiemachines worden geproduceerd in het Rocket atelier in Milaan. Rocket is in de jaren 80 bekend geworden dankzij de legendarische espressomachiens Cellini & Giotto. Om deze reden is bijvoorbeeld ook de Rocket Giotto in het assortiment opgenomen. Rocket heeft ook speciale koffiemolens en accessoires van het merk Rocket die verkrijgbaar zijn in onze webshop.

Expobar Espressomachine

Met de kwalitatieve Expobar espressomachines zet je op ieder moment van de dag, het kopje koffie waar jij aan toe bent. Het koffiemoment is een moment van beleving. Met een Expobar koffiemachine weet je zeker dat het belevingsmoment maximaal is.

Vibiemme Espressomachine

Het idee achter de Vibiemme espressomachines is ontstaan door de onderdelen die gebruikt werden in de professionele koffiemachines, als basis te gebruiken voor een compacte machine, namelijk de Vibiemme. Op deze manier werd het perfecte kopje koffie voor thuisgebruik geïntroduceerd.

La Nuova Era Espressomachine

Een nieuw tijdperk is aangebroken met de La Nuova Era espressomachines waarmee je heerlijke koffie kunt zetten. Het leuke van dit merk is dat de modellen die bij CasaBarista worden aangeboden door middel van sideboards een ander uiterlijk kunnen krijgen.

Bacchi Espressomachine

Met dit unieke koffieconcept uit Italië creëer je een professionele espresso, waar je ook bent. Ideaal op vakantie of op de camping. In een handomdraai heb jij een echte Italiaanse espresso met de heerlijke crèmalaag met een volle zachte smaak, zoals je dat thuis gewend bent.

Waar moet de espressomachine aan voldoen?

Het belangrijkste doel is uiteraard het zetten van het perfecte kopje koffie. Een vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel mensen er gebruik gaan maken van de koffiemachine. Indien je meerdere kopjes achter elkaar gaat zetten, dan is een machine met een groot waterresservoir of met aansluiting op vast water een echte aanrader. Om de druk tijdens het koffiezetten goed te houden zou je kunnen kijken naar een dual boiler waardoor ook de temperatuur minder snel zal zakken.

Warme kopjes voor de optimale beleving
Op verschillende machines kun je gebruik maken van de koffiekopjes verwarmer. Zet de kopjes als je ze niet gebruikt bovenop het apparaat. Wanneer de machine aanstaat, zullen de kopjes warm worden en warm blijven, zodat je vers gezette koffie niet direct afkoelt door het gebruik van een koud kopje.

Horeca espressomachines

Ben je op zoek naar de wat grotere machines die optimaal presteren in een horecagelegenheid? CasaBarista heeft ook espressomachines die speciaal zijn uitgerust om de hele dag door de perfecte koffie te zetten, ook voor grote groepen mensen. De Horeca machines zijn meestal uitgerust met meerdere zetgroepen waardoor je meerdere kopjes koffie tegelijk kunt zetten. Voor deze grotere machines raden we aan om contact op te nemen met een van de CasaBarista locaties.

Koffiebonenmalers

De bonenmaler is misschien beter bekend als koffiemolen. Een koffiemolen gebruik je om de vers gebrande koffiebonen te malen voor heerlijke verse koffie. Wist je dat een pak koffiebonen langer vers blijft dan voorgemalen koffie? CasaBarista heeft koffiebonenmalers van de merken Macap, Mazzer, Quamar, Bezzera, Rocket en meer. Zo vind je altijd een maler die perfect past bij de espressomachine die je hebt uitgekozen. Bekijk onze site voor alle informatie over de ideale koffiebonenmalers.

Koffiebonen die smaken

CasaBarista heeft verschillende koffiebonen in het assortiment waarmee je heerlijke espresso’s en cappuccino’s kunt zetten. Smaken verschillen en vandaar dat je enorm veel keuze hebt bij het uitzoeken van je favoriete koffieboon. Heb je de juiste bonen gevonden, dan is het de kunt om zowel de koffiebonenmalers als de espressomachine helemaal goed af te stellen zodat je het perfecte kopje koffie kunt zetten.

De beste Barista accessoires

Wanneer je volop wil genieten van je nieuwe espressomachine als Barista, dan zijn de juiste accessoires ook van belang. In het assortiment van CasaBarista vind je verschillende Barista sets waarmee je direct uit de voeten kunt. Ook kun je verschillende accessoires los uitzoeken. Ben je een startende Barista, dan raden wij je aan om in ieder geval een knockbox, melkkan, koffie distributor en tamper aan te schaffen. Hiermee kun je van start met jouw espressomachine. Ook zijn er verschillende koffiekopjes beschikbaar die het koffiemomentje helemaal afmaken.

Onderhoud van de machine

Wist je dat de smaak van je koffie beïnvloed kan worden door verschillende dingen? Een van de meest belangrijke onderdelen voor de optimale smaak van de koffie, is het schoonmaken en onderhouden van de espressomachine. Kalk is een van de grote boosdoeners voor je koffieapparaat. Regelmatig ontkalken wordt daarom sterk aangeraden. Door het onderhouden en schoonmaken van je apparaat, zorg je niet alleen voor de perfecte smaak aan je koffie, maar verhoog je ook de levensduur van de machine. CasaBarista adviseert graag bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om machineonderhoud.