Bezzera

Mitica Top

Product omschrijving

De Bezzera Mitica Top espressomachine is het topmodel van Bezzera.

Advies

Voor demonstraties, advies en onze CasaBarista winkels.

Prijs

1.748,00Meer informatie

Bezzera Mitica Top espressomachine

Primeur CasaBarista: Bezzera Mitica met rotarypomp en 2x watertoevoer

De Bezzera Mitica Top espressomachine is het topmodel van Bezzera. Volledig met de hand samengesteld en in luxe gepolijst RVS en chroom uitgevoerd. De Bezzera Mitica Top is professioneel uitgerust met rotarypomp en twee wateraansluitingen met switch. Je kan dus gebruik maken van het waterreservoir of de machine aansluiten op een waterkraan. Hiernaast heeft de Top versie een professionele pressostat uit de horeca gekregen. Verder is de Bezzera in klassieke Italiaanse stijl uitgevoerd. De beste kwaliteit Italiaanse espressomachine voor de enthousiaste koffieliefhebber. Bezzera is de Milanese uitvinder van de espresso en sinds 1901 producent van de beste Italiaanse espressomachines. Met een wel aantrekkelijk prijskaartje, omdat de machines direct van Bezzera naar CasaBarista, zonder tussenschakels.

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Bezzera Mitica zo bijzonder? De koffie zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen.

Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de “lever”) bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Topklasse Bezzera Mitica Top espressomachine

– Professionele Faema E61 koffie zetgroep en warmtewisselaar
– Zwaar uitgeruste rotarypomp en motor
– Twee wateraansluitingen met switch (reservoir/vastwater)
– Horecakwaliteit pressostat
– Stoompijp voor melkschuim en kokend watertap
– Luxe Italiaans design en RVS, chromen behuizing
– Koperen 2Lt koffieboiler en leidingen
– Klassieke manometers voor boiler- en pompdruk
– Ruim waterreservoir van 4 liter
– Gratis speciale antikalk waterkit twv €45
– Optie voor gebruik ESE koffie servings

Espressomachine met Warmtewisselaar

De beste klasse espressomachines, zoals de Bezzera Mitica Top, zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het naar de koffieboiler door de warmtewisselaar (metalen buisje), het koude water wordt indirect verwarmd door de hete koffieboiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de boiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Bezzera Mitica kan je daarom altijd direct stomen of kokend water aftappen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espressomachines zonder warmtewisselaar halen het water direct uit de koffieboiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je wachten tot de koffieboiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de koffieboiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Rotarypomp met Optimale Druk

De ingebouwde rotatiepomp en professionele motor in de Bezzera Mitica Top zijn van robuuste horecakwaliteit. Het voordeel van een rotatiepomp is de zeer constante druk op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Hierdoor verloopt de koffie extractie optimaal met heerlijk crèma. De pomp is tevens zeer precies in te stellen op 9 Bar. Bij vibratiepompjes fluctueert dit nogal. Bovendien is een belangrijk voordeel dat de componenten van zware professionele kwaliteit zijn; en een langere levensduur hebben dan espressomachines met vibratiepompjes.

Twee wateraansluitingen

De Mitica Top heeft twee opties voor de watertoevoer. Je kan standaard het waterreservoir gebruiken. Gecombineerd met de rotarypomp is dat een feature die je niet vaak ziet in espressomachines! Of je schakelt via een handige switch naar de vastwater aansluiting. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen en koffiekopjes van de espressomachine te halen. Het enige wat je nodig hebt is een waterkraantje in de buurt van de espressomachine.

Stoompijp & Kokend Watertap

Bezzera heeft nog een paar handige extra’s aan de Mitica Top toegevoegd. De stoompijp en watertap zijn volledig vrij beweegbaar op 360° balhoofden. Ideaal om mee te werken. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koffieboiler van 2 liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon.

Twee Klassieke Manometers

Op de Bezzera Mitica Top zijn twee klassieke manometers geplaatst. Dit zijn handige hulpmiddellen voor de Barista. De ene manometer geeft de druk weer van de stoomboiler en of deze op de juiste temperatuur is en gebruiksklaar. Ideaal is de stoomdruk tussen de 1,0 – 1,2 Bar. De tweede manometer geeft de pompdruk weer op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Ideaal is deze druk circa 9 Bar.

Italiaans Design Espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Bezzera Mitica Top wordt gesierd door de chromen klassieke E61 koffie zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. De strakke vormen geven het Italiaanse design een uniek karakter. Een aanwinst in elk interieur.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Bezzera heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De machine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat de espressomachine droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de Mitica weer.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Bezzera Mitica Top is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is een belangrijke voorwaarde voor versgezette koffie. Het waterreservoir zit handig achter het koffiekopjes plateau en er niet onder. Je kunt dus water in het reservoir bijvullen en de koffiekopjes laten staan.

Automatische Ontkalker

Kalk vormt een potentieel gevaar voor elke espressomachine. Om kalkaanslag te voorkomen heeft de Bezzera Mitica Top een koperen koffieboiler en leidingen, deze zijn minder gevoelig voor kalkaanslag. Bovendien biedt CasaBarista een speciale oplossing met een automatisch waterfilter die aan een extra slang in het waterreservoir wordt bevestigd. Hierdoor wordt het water eerst ontkalkt voordat het door de Bezzera Mitica Top espressomachine wordt geleid. Dit waterfilter moet je eens per 1 à 2 maanden vervangen. Onze klanten krijgen deze set gratis bij aanschaf van de espressomachine.

Meegeleverde Accessoires

– Complete portafilter (1-uitloop) met 1-persoons filterbakje
– Complete portafilter (2-uitlopen) met 2-persoons filterbakje
– Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
– Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Handige Extra’s

Bij aanschaf is het belangrijk om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld handige extra’s voor Bezzera Mitica?
– Antikalk waterfilters die je om de 1-2 maanden moet vervangen
– Reiniger voor de E61 koffie zetgroep
– ESE portafilter waarmee je koffie ESE servings kan gebruiken in de E61 koffie zetgroep
– Naked portafilter zonder uitloop om de koffie extractie perfect te volgen
– Barista tools zoals een stalen tamper, RVS melkkan, uitkloplade voor de koffie “puck”

Bezzera Mitica Top

1.748,00Meer informatie

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De espressomachines van CasaBarista hebben standaard 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen in je eigen buurt.

Services

Je bent van harte welkom bij onze espresso servicedienst. CasaBarista is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van espressomachines. Voor reparatie van uw espresso apparatuur onder garantie: neem rechtstreeks contact op met jouw Barista shop. Wij zijn deskundig hoofddealer van topmerken, en hebben direct toegang tot meer dan 100 jaar espresso ervaring van internationale leveranciers.

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Amersfoort, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B), Harderwijk/Ermelo.

 

Aankoop mogelijkheden

 • Koop je nieuwe machine met persoonlijk advies bij een van de Barista Shops.
 • Bestel gemakkelijk online en haal hem op een van de Barista Shops.
 • Ontvang de espressomachine unboxing t.w.v. €49,00 gratis bij het afhalen in een van de Barista Shops.
 • Laat je bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop.

CasaBarista in je eigen regio

Fabrikant Bezzera

Het was Luigi Bezzera die in 1901 de eerste espressomachine ontwikkelde. Een Italiaanse traditie was geboren! Bezzera is sindsdien een toonaangevend merk, met oog voor vakmanschap, moderne techniek en fraaie afwerking. Meer over Bezzera

Bezoek onze webshop

Ga naar de webshop of voeg dit product direct toe aan jouw winkelmand!

Gerelateerde producten

 • Aanbieding!

  Caffe Verri Proefbestelling (3x 1kg)

  56,00 44,95
 • Quamar Q50S POL

  479,00
 • Bezzera Tamper

  59,00
 • Rocket Cups Cappuccino Large

  59,00