0

Rancilio koffiemachine

Rancilio koffiemachine

Het van oorsprong Italiaanse merk Rancilio heeft verschillende koffiemachines op de markt gebracht. De Rancilio Silvia en de Rancilio Promac zijn de meest populaire koffiemachines van het merk. Naast koffiemachines kan je ook accessoires van het merk Rancilio kopen waarmee je een echte barista in je eigen huis wordt. In meer dan 100 landen worden de koffiemachines van Rancilio verkocht, waarbij er meer dan 40.000 machines per jaar over de toonbank heen gaan. Je kan het merk dus zeker wel iconisch noemen. Om zolang mogelijk te kunnen genieten van je Rancilio koffiemachine is het belangrijk om ook goed onderhoud uit te voeren. Anders kan je namelijk last krijgen van kalkaanslag. Kalkaanslag kan namelijk de smaak van je koffie negatief beïnvloeden.

Over Rancilio koffiemachines

Rancilio is een fabrikant van espressomachines dat zijn oorsprong vindt in Italië en in 1896 werd opgericht. Zij richtte zich voornamelijk op de professionele markt voor de horeca, maar inmiddels zijn ze ook gespecialiseerd in koffiemachines voor thuisgebruik. Het binnenwerk is van hoogwaardige kwaliteit, maar het gebruiksgemak staat aan de buitenzijde samen met het design voorop. De Rancilio koffiemachine bestaat namelijk uit een enkele boiler, een broeikop en een stoompijp.

Naast de espressomachines produceert het merk ook accessoires die je als thuisbarista niet kan missen. Zo kan je naast de Rancilio koffiemachine ook de Rancilio Rocky aanschaffen waarmee je de perfecte maling van je bonen kan creëren. Al hun koffiemachines en accessoires kan je wereldwijd verkrijgen waardoor je kan zeggen dat het een waar iconisch merk is als het gaat om espressomachines voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Er worden namelijk meer dan 40.000 koffiemachines per jaar verkocht waarvan ongeveer 90% geëxporteerd wordt uit Italië naar het buitenland verdeeld over meer dan 100 verschillend elanden.

Wil je meer halen uit jezelf als barista? Rancilio biedt de mogelijkheid om zowel online als fysiek opleidingen te volgen om de perfecte barista te worden. Neem je liever een kijkje in de geschiedenis van het merk? Dan kan je ook hun museum bezoeken over de geschiedenis van het merk tussen 1927 en 1980. 

Onze aanbevelingen voor vergelijkbare koffiemachines

.

Bezzera BZ-10SPM espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-10SPM
(37 klantbeoordelingen)
Single Boiler
Vibratiepomp
Warmtewisselaar
Uniek aan de Bezzera BZ10 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is het koffiewater temperatuur uitermate stabiel: essentieel voor een perfecte espresso. Verder worden de kranen voor stoom en heet water bediend met het handige “push & go” principe. Door te duwen aan de hendel krijg je direct 100% stoompower en waterafgifte. Geen gedraai meer aan kranen!
1.168,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

.

Bezzera BZ-09 espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-09
(1 klantbeoordeling)
Single Boiler
Vibratiepomp
Uniek aan de Bezzera BZ09 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de koffie zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is de koffie zetwatertemperatuur uitermate stabiel: essentieel voor perfecte koffie. Bovendien is de espressomachine snel warm zodat je vlug verse koffie kan zetten.
877,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

De populairste Rancilio koffiemachines

Als je op zoek bent naar een Nieuwe Rancilio koffiemachine dan kan je uit verschillende modellen kiezen. De twee populairste modellen van het merk zijn de Rancilio Silvia en de Rancilio Promac.

Rancilio Silvia

Dit model van Rancilio kan een espresso bereiden uit (vers) gemalen koffie. Hij is 34 centimeter hoog, 29 centimeter breed en 23,5 centimeter diep waardoor hij vrijwel op elk aanrecht past. Er wordt bij de boiler gebruik gemaakt van thermisch isolatieschuim om te voorkomen dat er onnodig warmte verloren gaat en het waterreservoir heeft een capaciteit van 2,5 liter. Je kan met de Rancilio Silvia niet alleen een espresso zetten, maar de stoompijp zorgt er ook voor dat je eenvoudig andere koffiespecialiteiten met melk kunt zetten. Het apparaat schakelt automatisch na dertig minuten uit om energie te besparen en je kan de behuizing eenvoudig met een vochtige doek reinigen.

Rancilio Promac

Deze koffiemachine van Rancilio is wat groter van model, maar past nog steeds op de meeste aanrechten zonder dat hij in de weg staat. Je kan naast een espresso ook eenvoudig melkschuim en heet water bereiden met deze Rancilio koffiemachine. Je kan via de manometer de druk aflezen en zo het perfecte kopje koffie bereiden. Je kan de koffiemachine zelf reinigen met een vochtige doek en de losse onderdelen met een mild afwasmiddel en warm water.De accessoires van Rancilio Rancilio staat bekend om de koffiemachines, maar daarnaast maken ze ook verschillende accessoires die je als thuisbarista goed kan gebruiken. Hieronder vind je een paar belangrijke accessoires die eigenlijk niet mogen ontbreken bij jouw Rancilio koffiemachine.

Rancilio Rocky

De koffiemolen Rancilio Rocky heeft een bonenreservoir van 300 gram en is uitgerust met platte maalschijven van 50 millimeter. Het gebruik is daardoor eenvoudig, sneller dan de meeste andere koffiemolens en je kan ook nog verschillende grofheden instellen.

Ranchillio dubbele uitklopbak

Door gebruik te maken van de Ranchillio dubbele uitklopbak kan je zowel jouw Rancilio koffiemachine als jouw Rancilio bonenmachine op de uitklopbak plaatsen. Aan de linkerzijde zit een normale lade waarin je accessoires kan opbergen en aan de rechterzijde zit een bak om uw piston uit te kloppen.

Het schoonmaken van jouw Rancilio koffiemachine

Naast het gebruik van de Rancilio koffiemachine, is het ook belangrijk om zorg te dragen voor het schoonhouden van de koffiemachine. De buitenzijde van de koffiemachine zelf kan je schoonmaken met een vochtige doek. Losse onderdelen kan je met een warm sopje en mild afwasmiddel schoonmaken. Zorg dat de onderdelen goed droog zijn voordat je deze gaat gebruiken om te voorkomen dat het je koffie nadelig beïnvloed.Naast de dagelijkse reiniging, is het ook belangrijk om kalkaanslag te voorkomen. Kalkaanslag kan de smaak van je koffie beïnvloeden, maar kan er ook voor zorgen dat de levensduur van je Rancilio koffiemachine korter wordt. Het is dan ook aan te raden om één keer per maand de koffiemachine van Rancilio te ontkalken met speciale ontkalkingsvloeistof voor espressomachines.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Echter kan het voorkomen dat door omstandigheden de bezorging is vertraagd. 

Volgende dag in huis

Indien u voor 16.00 besteld, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd.

Bezorgopties

Bij het afrekenen kunt u uit verschillende bezorgopties kiezen. Zo kunt u uw bestelling laten bezorgen of afhalen in een van de CasaBarista vestigingen.