Solis koffiemachine

Solis koffiemachine

Solis is een Zwitsers merk van keukenmachines, waaronder volautomatische espressomachines. De geschiedenis is rijker dan je in eerste instantie denkt en daardoor hebben ze haar machines uitgewerkt met slimme functionaliteiten. Zo is er een machine waarmee je met pads een espresso kan zetten of je kiest voor een machine die zorgt dat de gemalen koffiebonen eerst voorbevochtigd worden. Op die manier kan de extractie gelijkmatiger uitgevoerd worden en dat komt de smaak van de koffie ten goede. Het Zwitserse Solis en het Italiaanse Lelit zijn samengegaan omdat ook Solis ziet dat er een groeiende vraag is naar de meer professionele thuisbarista machines zoals de Italiaanse fabrikanten van de top merken Bezzera en Rocket Espresso.

Ben je nou op zoek naar de juiste espressomachine voor bij jou thuis? Maak gebruik van onze keuzehulp!

Over Solis koffiemachines

Het merk Solis is in het jaar 1908 in Zwitserland opgericht door de onderzoeker Schaufelberger. In eerste instantie begon het merk met verwarmingskussens vanwege het reuma die Scheufelberger had. Later, zo rond 1930, breidde Solis het productassortiment uit met haardrogers. Uiteindelijk begon Solis koffiemachines te maken in het jaar 1985. Zij waren het merk dat de allereerste volautomatische espressomachines voor thuis op de markt brachten. En vandaag de dag kan je nog steeds hun volautomatische espressomachines aanschaffen voor thuis. Er zijn verschillende modellen die je thuis kan gebruiken zoals de Barista maar ook de Grind and Infuse. Er zijn verschillende modellen en kleuren. Solis maakt haar koffiemachines altijd met slimme functionaliteiten en optimale prestaties om thuis te kunnen genieten van goede koffie. En je kan met hun machines niet alleen een espresso zetten, je kan allerlei verschillende koffievarianten maken waarbij een espresso de basis is.

Een Solis koffiemachine geeft je veel plezier als echte barista. Wel is het belangrijk om goed onderhoud uit te voeren en dan met name ervoor te zorgen dat er geen kalkaanslag kan vormen. Kalk heeft namelijk de eigenschap om de koffiesmaak te kunnen beïnvloeden en daarnaast de levensduur van de machine aan te tasten. Daarom is het belangrijk om ook een onderhoudspakket aan te schaffen en op regelmatige basis ervoor te zorgen dat je de Solis koffiemachine ontkalkt. CasaBarista heeft dergelijke onderhoudspakketten in haar assortiment. Zie hier een slim samengesteld onderhoudspakket.

Onze aanbevelingen voor vergelijkbare koffiemachines

.

Bezzera BZ-10SPM espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-10SPM
(36 klantbeoordelingen)
Single Boiler
Vibratiepomp
Warmtewisselaar
Uniek aan de Bezzera BZ10 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is het koffiewater temperatuur uitermate stabiel: essentieel voor een perfecte espresso. Verder worden de kranen voor stoom en heet water bediend met het handige “push & go” principe. Door te duwen aan de hendel krijg je direct 100% stoompower en waterafgifte. Geen gedraai meer aan kranen!
1.168,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

.

Bezzera BZ-09 espressomachine
Bezzera
Bezzera BZ-09
(1 klantbeoordeling)
Single Boiler
Vibratiepomp
Uniek aan de Bezzera BZ09 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de koffie zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is de koffie zetwatertemperatuur uitermate stabiel: essentieel voor perfecte koffie. Bovendien is de espressomachine snel warm zodat je vlug verse koffie kan zetten.
877,00

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

De populairste Solis koffiemachines

Solis heeft vier populaire koffiemachines op de markt gebracht die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. De Grind & Infuse Perfetta 1019, Grind & Infuse Compact 1018, de Barista Gran Gusto en de Barista Perfetta Plus. Alle vier de machines zijn volautomatische espressomachines waar je thuis met een klein beetje oefening prima koffie mee kan zetten.

Grind & Infuse Perfetta 1019

Als je het hebt over de Solis koffiemachine die winnaar is van de Reddot design dan heb je het over de Grind & Infuse Perfetta 1019. Je kan naar jouw eigen wens de maalgraad en de maalduur aanpassen. Er zijn in totaal 25 verschillende maalstanden. Deze machine heeft een geheugenfunctie waardoor je jouw maalstand kan opslaan in het geheugen van de Solis koffiemachine. Deze Solis maakt ook gebruik van pre-infusie waardoor onder lage druk de gemalen koffiebonen eerst worden voor bevochtigd. Op die manier kan er daarna nog beter onder hogedruk een extractie plaatsvinden. Het waterreservoir heeft een bescheiden opslag.

Grind & Infuse Compact 1018

Ade Grind & Infuse Compact 1018 is eenvoudig in zijn bediening waardoor je nog geen gevorderde barista hoeft te zijn als je hem wilt gebruiken. De geïntegreerde koffiemolen maakt dat deze Solis koffiemachine naast gemakkelijk te bedienen ook nog in verhouding goedkoop in de aanschaf. Dankzij het uitwendige stoompijpje kan je ook melkvarianten zetten en zelfs thee.

Barista Gran Gusto

De Barista Gran Gusto onderscheidt zich door de lagedruk voorperculatiefunctie. Deze volautomatische koffiemachine is in verhouding goedkoop in aanschaf, maar hij wordt geleverd zonder koffiemolen. Hierdoor moet je die nog los aanschaffen of gaan voor reeds gemalen koffiebonen. Je kan met deze espressomachine van Solis zelf je kopjesgrootte instellen. De voorperculatiefunctie zorgt ervoor dat de gemalen koffiebonen eerst nat gemaakt worden, waardoor ze gelijkmatiger geëxtraheerd kunnen worden. Deze machine wordt geleverd met tampertje en doseerlepel.

Barista Perfetta Plus

Met de Barista Perfetta Plus kan je zowel (vers)gemalen koffiebonen als ESE (Easy Serving Espresso) pads omzetten in een espresso. Dit maakt dat deze volautomatische espressomachine geen handigheid als barista vereist en je voor het gemak zelfs met cups koffie kan zetten. In 40 seconden is deze Solis koffiemachine opgewarmd en hij maakt zichzelf na ieder gebruik automatisch schoon. Op die manier hoef je ook minder vaak onderhoud te plegen omdat de reiniging al regelmatig wordt gedaan zodat er niets kan aankoeken. Wil je verse koffiebonen gebruiken? Dan heb je nog wel een losse koffiemolen nodig omdat de molen niet meegeleverd wordt met de machine.

Verschillen met de echte barista machines

De echte koffiemeester of barista wil zijn eigen hand zetten naar het eindproduct. Dat geldt voor verschillende instellingen van de apparatuur. En uiteraard verwacht de veel eisende thuisbarista top kwaliteit. Zo warmen barista espresso machines langzamer op omdat ze veel zwaarder en robuuster gebouwd zijn. Hier onderscheiden zich de Italiaanse machines van Bezzera en Rocket Espresso. Denk alleen maar eens aan de circa 4kg zware E61 zetgroep die op een echte barista machine zit. Al dit gewicht fungeert als temperatuur ‘massa’ wat buitengewone temperatuur stabiliteit waarborgt.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Echter kan het voorkomen dat door omstandigheden de bezorging is vertraagd. 

Volgende dag in huis

Indien u voor 16.00 besteld, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgd.

Bezorgopties

Bij het afrekenen kunt u uit verschillende bezorgopties kiezen. Zo kunt u uw bestelling laten bezorgen of afhalen in een van de CasaBarista vestigingen.