Koffiebonen proefpakket van CasaBarista

Misschien weet je nog niet zo goed welke koffiebonen je nodig hebt of lekker vindt. Daarom is een koffiebonen proefpakket ideaal. Je kunt meerdere koffiebonen uitproberen en zo bepalen wat voor jou de perfecte blend is voor een koffie in de ochtend. Of natuurlijk juist voor je avondkoffie. Misschien heb je op andere momenten van de dag behoefte aan andere koffiebonen. Wil je in de ochtend bijvoorbeeld een sterkere kop koffie en in de avond liever iets milds. Daarvoor is een koffiebonen proefpakket perfect. Maar niet alleen voor je eigen kopjes koffie is een koffiebonen proefpakket handig. Je hebt namelijk direct meerdere soorten bonen in huis. Dat geeft je de mogelijkheid je gasten of bezoekers verschillende koffies te kunnen maken als het gaat om smaak en sterkte.

Op zoek naar een espressomachine? Maak gebruik van de gratis keuzehulp!

Koffiebonen proefpakket van Italiaanse bodem

Een koffiebonen proefpakket van Casabarista komt vaak van Italiaanse bodem. Laat je niet misleiden door die uitspraak, want de koffiebonen zelf komen niet van Italiaanse gronden. Italiaanse koffiebonen zijn een mix van verschillende soorten koffiebonen uit gebieden van andere continenten. Je hebt dus geen Italiaanse koffiebonen, hoewel ze wel zo genoemd worden. De blend is Italiaans, maar de bonen zelf komen uit andere gebieden. Toch noemen we het Italiaanse koffiebonen.

Italiaanse koffie en Italiaanse koffiebonen zijn voor ons meestal de perfecte smaak. Er worden in Italië volop espresso’s gedronken en veel mensen zijn overtuigd dat Italië de beste koffie serveert. Het is dan ook niet gek dat er zo veel vraag is naar een proefpakket koffiebonen met Italiaanse koffiebonen. En daarom vind je ook vooral proefpakketten met Italiaanse koffiebonen. Daar zit je eigenlijk altijd goed mee.

Proefpakket uit Lombardije

Neem bijvoorbeeld een Caffe Verri koffiebonen proefpakket. Dit zijn geen heel scherpe koffiebonen, maar hebben wel dat bittere randje dat dit een lekkere koffie maakt. Bovendien worden deze koffiebonen melanges op ambachtelijke manier gemaakt. Er zijn zelfs biologische koffiebonen in het proefpakket te vinden.

Een andere optie is het MaCafe proefpakket. Deze bonen zijn iets lichter gebrand, waardoor de smaaknuances meer aanwezig zijn. Een leuk feitje bij dit proefpakket is dat dit merk als eerste koffiebrander in Italië ecologisch gecertificeerde koffiebonen gebruikte.

Een passende melange

De melange van koffiebonen die in een Italiaans proefpakket koffiebonen zit is voor veel mensen in Europa passend. We drinken de koffie het liefst zoals ze dat in Italië ook doen. Zelfs als we in Nederland vaker een lungo, dus een grote kop koffie, drinken dan een espresso. We gebruiken toch vaak dezelfde koffiebonen. De Italiaanse melanges zijn voor onze voorkeuren perfect. En daar heb je met een proefpakket ook nog variatie in. Je kunt dus wisselen tussen zoeter en bitterder. Zo bepaal je wat jij lekker vindt.

Geschikt voor elke soort koffie

Je kunt de koffiebonen voor verschillende koffies gebruiken. Misschien drink je juist graag espresso, maar dan wel een slag minder bitter dan ze in Italië gewend zijn. Of drink je liever een flink sterke bak, maar dan wel met meer inhoud dan een espresso. Zelfs als je voorkeur ligt bij een latte of cappuccino kun je uit de voeten met een koffiebonen proefpakket met Italiaanse koffiebonen. Wat je ook drinkt, met proefpakketten kom je er gemakkelijk achter wat voor jou de perfecte blend is en kun je ook afwisselen in de sterkte van de koffie die je drinkt.