Barista Workshops

Van basis Barista tot Master Barista
Helaas kunnen we door de huidige corona-maatregelen op het moment geen
workshops organiseren.

Koffie is kunst, van koffieliefhebber tot Master Barista

Iedereen kan koffie zetten! Of toch niet? Het handmatig bereiden van allerlei koffiesoorten van professionele kwaliteit is een vak apart. Ben je benieuwd hoe een Italiaanse Barista precies te werk gaat, dan ben je bij CasaBarista aan het goede adres. Zodat je het beste uit de koffie apparatuur haalt en de lekkerste verse koffie leert bereiden.

De workshop bevat een deel theorie en productkennis over koffie en bijhorende apparatuur, maar vooral veel praktijk. Want goed koffiezetten is naast kennis vooral een kwestie van vaak doen, met de ondersteuning van een expert. Zodat je goede koffie van slechte leert onderscheiden. Plus handige tips & trucs onder de knie krijgt om jouw zetmethodes te perfectioneren. Welke onderwerpen worden behandeld in de workshop?

Onze workshops en trainingen

Workshop Basis Barista | 3 uur

Je leert over de techniek van de machine en wat de ideale parameters zijn voor koffie. Uiteraard gaan we veel koffie maken en proeven!

Lees meer

Workshop De Wereldsmaken van koffie | 2,5 uur

We kijken naar de herkomst van koffie, de invloed op de smaak en de verschillende bewerkingsmethoden. Na deze workshop heeft de wereld achter koffie een stuk minder geheimen voor je!

Lees meer

Workshop Latte Art | 2,5 uur

In deze workshop starten we met uitleg over melk. Daarna gaan we lekker aan de slag met schuim maken en schenken.

Lees meer

Workshop Machine onderhoud & Reparaties | 2,5 uur

Door jouw apparaat goed te onderhouden zal jouw koffie beter smaken en zal je machine een langere levensduur en minder storingen krijgen. Daarnaast staat Hygiëne voorop! Helemaal in de horeca.

Volgt
Workshop Voucher

Lijkt het jou leuk om een van onze workshops te volgen? Neem een kijkje in ons aanbod van workshops en laat je verassen met nieuwe kennis en de leukste koffie weetjes! Leer de fijne kneepjes uit het vak aan de hand van de traditionele Italiaanse ‘5M regels’, de basis voor de perfecte koffie. Je hebt er écht wat aan, iedere dag weer, de lekkerste koffie thuis! Leuk om te doen en om te geven. Bestel eenvoudig onze workshop voucher en geef deze cadeau!

Vouchers

SCA Barista

Naast je Master Barista Program diploma, kun je ook nog zeven (internationale) SCA Certificaten behalen.

Lees meer

Master Barista

Vervolg de workshops door nog dieper op de materie in te gaan met het Master Barista Program.

Lees meer

Groepen

Wil jij een workshop volgen met je collega’s, familie of vriendengroep? Ook dat is mogelijk bij CasaBarista!

Lees meer